Служіння єпископа Макарівського Іларія


Владика співслужив у день свята Стрітення Господнього


15 лютого, в день свята Стрітення Господнього, єпископ Макарівський Іларій взяв участь у богослужінні, яке очолив Блаженніший Митрополит Володимир. Свята Божественна літургія відбулася в Трапезному храмі преподобних Антонія та Феодосія Святої Успенської Києво-Печерської Лаври.

Крім владики Іларія Його Блаженству співслужили: керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський Антоній, намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, єпископ Броварський Феодосій, єпископ Ірпінський Климент, духовенство Лаври у священому сані.

Перед початком богослужіння був звершений  традиційний щорічний постриг у читці вихованців випускних класів Київської духовної семінарії.

За богослужінням Первосвятитель висвятив у сан священика клірика Київської єпархії диякона Романа Турчина.

Згідно церковного уставу цього дня в храмах звершується освячення свічок. Перед початком Літургії, з благословення Блаженнішого Владики, свічки освятив  намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильский Павел.  

***

Звичай святити свічки на свято Стрітення прийшов у Православну Церкву в ХVII столітті. Стрітенські свічки зберігаються весь рік і запалюються під час домашньої молитви.

За матеріалами офіційного сайту Української Православної Церкви.

Всі фотографії події, а також відео, Ви можете переглянути за посиланням.

Хіротонія у священика
Хіротонія у сан священика диякона Романа Турчина

Освячення стрітенських свічок
Освячення стрітенських свічок (освячення звершує митрополит Вишгородський та Чорнобильський Павел)