Служіння єпископа Макарівського Іларія


Архієрейська служба в Свято-Введенському монастирі (Київ)


18 жовтня 2013 року, в день пам’яті преподобного Даміана цілителя, пресвитера Печерського, сонм вікарних архієреїв Київської Митрополії Української Православної Церкви звершив Божественну літургію в Свято-Введенській обителі м. Києва.

Богослужіння відправляли Високопреосвященний архієпископ Білогородський Миколай, Преосвященні єпископи Макарівський Іларій, Антоній (Боровик), Фастівський Даміан, священноігумен Введенської обителі.

Преосвященним владикам співслужили насельники обителі у священному сані та священнослужителі Київської і Бориспільської єпархії Української Православної Церкви, а також гості.

У проповіді, виголошеній після Євангельського читання, єпископ Макарівський Іларій розповів про подвиг преподобного Даміана Києво-Печерського та звернув увагу на те, що він жив в той час, коли так, як і зараз, світ намагався довести людину до гріха. Але святий Даміан всіляко вів боротьбу з пристрастями, з гріхом і жив не духом світу цього, а духом Христовим, і явив себе як людина не від світу цього, але для світу цього. І всі ми покликані вподоблятися преподобному Даміану Києво-Печерському в його подвигах, в боротьбі з гріхами та пристрастями, у формуванні себе у Христі.

Після Божественної літургії було відправлено подячний молебень. По завершенні служби Божої Високопреосвященніший архієпископ Білогородський Миколай передав усім поклін та благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира, а також поздоровлення священноігумену обителі, єпископу Даміану, з днем тезоіменитства.

Архієпископ Миколай, відзначивши труди владики Даміана на ниві Христовій, побажав йому і надалі бути взірцем монашеських трудів для тих, хто несе свій послух у Свято-Введенській обителі, завжди зростати у християнських чеснотах, нових духовних звершень, многих і благих літ служіння Святій Церкві.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.