Служіння єпископа Макарівського Іларія


Чин закладки капсули в день ювілею (Горбовичі, Білогородське)


3 листопада 2013 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира, Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, керуючий Макарівським вікаріатством, звершив Всенощне бдіння на місці будівництва нового храму на честь Казанської ікони Божої Матері в с. Горбовичі Білогородського благочиння Макарівського вікаріатства. Святкова подія відбулася в п’ятирічний ювілей заснування парафії села.

Його Преосвященству співслужили благочинний Білогородського благочиння протоієрей Ростислав Корчак, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель храму ієрей Михаїл Колода, духовенство Макарівського вікаріатства та гості.

По завершенні урочистого святкового богослужіння єпископ Макарівський звершив чин закладки капсули у фундамент нового храму, який споруджується. Потім Його Преосвященство виголосив проповідь, в якій відзначив вагомість події, що відбувається. Владика Іларій також підкреслив, що Пресвята Богородиця є Матір’ю всіх, хто в істині притікає до Неї з відвертими сердечними молитвами. І якими б ми інколи не були нерадивими чадами, Божа Матір любить всіх нас, молиться за нас і возносить наші молитви до Її Сина, нашого Господа.

Преосвященніший Іларій передав усім благословення та привітання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира. Потім архієрей подякував отцю благочинному та отцю настоятелю за запрошення, відзначивши труди ієрея Михаїла, який не тільки несе пастирський послух, але й також є директором Дитячого будинку сімейного типу і виховує багатьох дітей, які стали для нього рідними.

Благочинний Білогородського благочиння протоієрей Ростислав подякував Його Преосвященству за звершене Всенощне бдіння, за відправу чину закладки капсули та за преподане благословення Первосвятителя нашої Церкви.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.