Служіння на парафіях


Акція пам′яті жертв голодомору (Лишня)


24 листопада в с. Лишня церковний дзвін сповістив про початок акції пам’яті жертв голодомору та політичних репресій. До пам’ятника полеглим воїнам-односельцям Великої Вітчизняної Війни на п’яту годину вечора зібралися представники сільської громади на чолі з сільським головою сіл Лишня та Осикове Андрієм Андрійовичем Шевчуком. Серед вдячних вшанувальників пам’яті був і настоятель місцевого храму Преподобної Параскеви Сербської, депутат Макарівської районної ради, голова постійної комісії з благодійництва архімандрит Філарет (Єгоров).

Захід пам’яті розпочався зі спільної молитви. Зі свічками в руках присутні вознесли молитви за упокій, вшановуючи тих, хто поніс тягар «посту» не від Бога, вшановуючи всіх, хто загинув від різноманітних переслідувань з боку тих, хто поводив себе безбожно. Сільський голова А. А. Шевчук, звертаючись до громади, подякував всім, хто зібрався, віддаючи шану нашим землякам, та наголосив, що жертвами голоду в Україні були, безумовно, не тільки українці, але й представники інших національностей. Постраждали від голоду й інші регіони нашої країни того часу. Але ми найбільш закарбували в пам’яті - і про це говорять представники старших поколінь - саме ті події, які відбулися на нашій землі. І дай Боже, щоб подібного більше не повторювалося.

Аматорський колектив «Сік землі» с. Лишня, під керівництвом Софії Панасівни Керусенко, виконав народні піснеспіви, в яких відобразилася сумна подія голодомору та її трагічні наслідки.