Служіння єпископа Макарівського Іларія


Богослужіння перед Володимирською іконою (Фастів)


13 листопада, з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, Преосвященний Іларій, єпископ Макарівський, вікарій Київської Митрополії, керуючий Макарівським вікаріатством, звершив богослужіння в храмі Покрова Пресвятої Богородиці м. Фастів перед Володимирською іконою Божої Матері.

Його Преосвященство зустрічав святиню разом з Благочинним Фастівського церковного округу архімандритом Онуфрієм (Осьмаком), настоятелем храму митрофорним протоієреєм Анатолієм Кириченком та духовенством Макарівського вікаріатства. Було відправлено урочисту Божественну літургію, після якої перед святинею було звершено молебень.

В проповіді, виголошеній по його завершенні, Його Преосвященство звернув увагу на те, що дійсно звершилася історична подія: місто Фастів і старовинний козацький храм Покрова Пресвятої Богородиці відвідала Києво-Вишгородська (або Володимирська) ікона Божої Матері. Це та Святиня, перед якою молилися в особливі періоди історії нашої Вітчизни. Кожен з нас потребує молитов Пресвятої Богородиці, і ми повинні наслідувати приклад Матері Божої в Її служінні Господу, ближнім, Святій Церкві, і так повинен жити християнин, щоб він міг сяяти для всього світу світлом Христовим.

Також Його Преосвященство передав благословення та привітання від Ангела нашої Церкви, Блаженнішого владики Володимира, підкресливши, що за кожну парафію, за кожну людину Його Блаженство завжди возносить молитви, звертаючись до Господа і Пресвятої Богородиці.

Потім всі присутні в храмі отримали з рук архієрея особливі подарунки: афонські хрестики, благословенні на Володимирській іконі Пресвятої Богородиці. Всіх було окроплено святою водою.

Благочинний Фастівського округу та настоятель храму щиросердечно подякували Його Преосвященству за звершену літургію та піднесені святительскі молитви перед дивним образом.

Також Преосвященніший Іларій обговорив з представниками різних благочинь, які входять до складу ввіреного йому вікаріатства, питання щодо спільної роботи благочинь на терені соціального, місіонерського та благодійного служіння і щодо створення спільного інформаційного центру вікаріатства.

Священнослужителі різних благочинь намітили найближчі дії щодо спільної роботи, зокрема, протоієрей Анатолій Кириченко в розмові з архімандритом Філаретом (Єгоровим) сповістив, що серед клиру його парафії призначаються відповідальні люди, які будуть готувати інформацію для спільного інтернет-сайту Макарівського вікаріатства.

Представник Бородянщини диякон Андрій Талько повідомив, що ведуться активні роботи щодо створення інтернет-порталу парафії смт Бородянка і налаштовується обмін матеріалами між інформаційними осередками Бородянського благочиння та інших благочинь вікаріатства.

Докладніше про цю зустріч читайте за посиланням.

Фотографії з богослужіння Ви можете переглянути тут.