Служіння на парафіях

Шанування пам′яті Преп. Паїсія Величковського (Лишня)

28 листопада 2013 року, в день пам’яті Преподобного Паїсія Величковського, відроджувача традицій чернечого старечого життя, на парафії Преподобної Параскеви Сербської с. Лишня вшанували цього видатного святого, уродженця Полтавської землі. Було звершено урочисту архієрейську службу, після якої відбувся міжнародний круглий стіл, присвячений духовній спадщині Преподобного.

Архієрейська служба в день Святителя Димитрія Ростовського (Макарів)

10 листопада, в день пам’яті Святителя Димитрія Ростовського, Преосвященніший єпископ Фастівський Даміан звершив Божественну літургію в храмі Ілії Пророка, який має приділ на честь Святителя Димитрія, в смт Макарів, на батьківщині Святителя.

Архієрейська служба в день престольного свята (Лишня)

27 жовтня 2013 року, в неділю, у день пам’яті Преподобної Параскеви Сербської, Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, звершив Божественну літургію в храмі Преподобної Параскеви Сербської с. Лишня Бишівського благочиння.

Архієрейська служба в день престольного свята (Бишів)

14 жовтня 2013 року, в свято Покрову Пресвятої Богородиці, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира, Преосвященніший єпископ Фастівський Даміан звершив Божественну літургію в Свято-Покровському храмі с. Бишів Бишівського благочиння Макарівського вікаріатства.

Архієрейська служба перед чудотворним образом "Услишательниця" (Фасова)

5 жовтня 2013 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, у селі Фасова Макарівського благочиння Макарівського вікаріатства, у новозведеному храмі на честь ікони Божої Матері "Услишательниця" було вперше відправлено Божественну літургію. Цей храм є одним з найбільших в Київській єпархії та єдиним у світі, присвяченим саме цьому образу Пресвятої Богородиці.

Архієрейська служба в день Святителя Димитрія Ростовського (Макарів)

4 жовтня 2013 року, в свято обрітення мощей святителя Димитрія, митрополита Ростовського, Преосвященніший єпископ Макарівський Іларій, звершив Божественну літургію в храмі на честь Пророка Божого Ілії смт Макарів Київської області. Оскільки приділ у цьому храмі освячений на честь святителя Димитрія, уродженця Макарова, парафія святкувала престольне свято.

Архієрейська служба в день престольного свята (Мостище)

27 вересня 2013 року, в свято Воздвиження Хреста Господнього, Преосвященніший єпископ Макарівський Іларій звершив Божественну літургію в Хрестовоздвиженському храмі с. Мостище Бишівського благочиння Макарівського вікаріатства.

Престольні свята в день Різдва Пресвятої Богородиці (Бишівське благочиння)

21 вересня 2013 року, в свято Різдва Пресвятої Богородиці, у с. Ясногородка Бишівського благочиння відзначили престольне свято.

Престольне свято в Мар′янівці

19 вересня 2013 року, в день пам'яті чуда святого Архістратига Михаїла, що відбулося в Хонех, на Свято-Михайлівській парафії с. Мар'янівка Бишівського благочиння відзначили престольне свято.

Архієрейська служба в день Августовської ікони Божої Матері (Рожів)

14 вересня 2013 року, в шанування Августовської ікони Божої Матері, єпископ Макарівський Іларій звершив Божественну літургію в храмі Успіння Пресвятої Богородиці с. Рожів Бишівського благочиння. В цьому храмі зберігається місцево пошанований образ Августовської Божої Матері. Також архієрей привітав отця настоятеля, протоієрея Віктора Мозгового, з 10-річчям ієрейської хіротонії.

Архієрейська служба в день тезоіменитства благочинного (Лишня)

10 вересня 2013 року, в день Собору преподобних отців Києво-Печерських, які спочивають у Дальніх Печерах,  єпископ Макарівський Іларій звершив Божественну літургію в храмі Преподобної Параскеви Сербської Бишівського благочиння Макарівського вікаріатства (Макарівський район, Київська обл.) та привітав з днем тезоіменитства, пам'яттю Святителя Філарета Київського, що у Дальніх Печерах, настоятеля храму, благочинного Бишівського благочиння архімандрита Філарета (Єгорова).

Архієрейська служба в день престольного свята (Осикове)

31 серпня 2013 року, в свято на честь ікони Божої Матері «Всецариця», Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, керуючий Макарівським вікаріатством, звершив Божественну літургію в храмі на честь ікони «Всецариця» с. Осикове Бишівського благочиння Макарівського вікаріатства (Макарівський район, Київська обл.).

Архієрейська служба в день третього Спаса (Лишня)

29 серпня, в свято на честь перенесення Нерукотворенного Образу Христа Спасителя з Едеси до Константинополя (третій Спас), Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, керуючий Макарівським вікаріатством, звершив Божественну літургію в храмі на честь Преподобної Параскеви Сербської с. Лишня Макарівського району.

АНОНС: молебень за тих, хто навчає та навчається

З благословення Його Блаженства, Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира, 1 вересня на парафіях Української Православної Церкви будуть служитися молебні за тих, хто навчає, та тих, хто навчається.

Для парафіян сіл Лишня, Осикове та Мостище такий молебень відбудеться у Лишні, в храмі Преподобної Параскеви Сербської.

Напередодні, 31 серпня, в день престольного свята с. Осикове, в храмі на честь ікони Божої Матері "Всецариця" віряни зможуть отримати архієрейське благословення на навчання. Адже урочисте богослужіння в день храмового празника очолить владика Макарівський Іларій, керуючий Макарівським вікаріатством.

Проповідь у неділю восьму по П′ятдесятниці (Лишня)

Пропонуємо Вашій увазі відеозапис проповіді архімандрита Філарета (Єгорова), благочинного Бишівського благочиння, яка була виголошена 18 серпня 2013 року, в неділю восьму по П'ятдесятниці, передсвято Преображення Господнього.

Проповідь в неділю сьому по П′ятдесятниці (Лишня)

Пропонуємо Вашій увазі відеозаписи: проповідь архімандрита Філарета (Єгорова), благочинного Бишівського благочиння, яка була виголошена під час літургії в неділю сьому по П'ятдесятниці, 11 серпня 2011 року, та вітання дівчат-волонтерів.

Проповідь у свято Рівноапостольної Марії Магдалини (Лишня)

Пропонуємо Вашій увазі відеозапис проповіді архімандрита Філарета (Єгорова), благочинного Бишівського благочиння, виголошену 03 серпня 2013 року, в канун свята Рівноапостольної Марії Магдалини, яке в нинішньому році припадає на шосту неділю по П'ятдесятниці. Цього ж дня виповнюється 10 років з дня преставлення нашого видатного сучасника, Митрополита Антонія Сурозького.

Престольне свято з Митрополитом Доростольським (Макарів)

02 серпня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира, сонм архієреїв, на чолі з Митрополитом Доростольським Амвросієм (Болгарська Православна Церква), у сослужінні численного духовенства звершили Божественну літургію у день престольного свята Свято-Іллінського храму смт Макарів Київської області.

Проповідь у свято прп. Серафіма Саровського (Лишня)

Пропонуємо Вашій увазі відеозапис проповіді архімандрита Філарета (Єгорова), благочинного Бишівського благочиння, яку було виголошено за вечірнім богослужінням 31 липня 2013 року, в канун свята Преподобного Серафіма Саровського. Також цього дня парафії Преподобної Параскеви Сербської було передано з Франції ікони Преподобного Серафіма та святого Пророка Ілії.

Проповідь в неділю третю по П′ятдесятниці (Лишня)

Пропонуємо Вашій увазі проповідь благочинного Бишівського благочиння, настоятеля храму Преподобної Параскеви Сербської с. Лишня архімандрита Філарета (Єгорова) в неділю третю по П'ятдесятниці, на третій день після свята святих Апостолів Петра і Павла та на другий день після Хресного ходу з чудотворною іконою Божої Матері "Призри на Смирення".