Церква в світі. Місіонерська проповідь

Вітаємо зі святом!

Пропонуємо Вашій увазі статті та розповіді про свято:

Звернення Церкви у зв’язку з останніми політичними подіями

У зв’язку з останніми політичними подіями в країні БЛАГОСЛОВЛЯЄМО в усіх храмах і монастирях Української Православної Церкви в неділю 1 грудня за Божественною літургією та в усі наступні дні Різдвяного посту звершувати молитву «про примноження любові та викорінення усякої ненависті і злоби»...

Вечір пам′яті священиків родини Глаголєвих (Київ, НаУКМА)

25 листопада, в день вшанування жертв Голодомору та політичних репресій, в Національному університеті «Києво-Могилянська Академія» відбулася зустріч, присвячена пам’яті священиків київської родини Глаголєвих.

АНОНС! Заходи в день пам′яті Преп. Паїсія Величковського (Лишня)

28 листопада, у день пам'яті Преподобного Паїсія Величковського, уродженця Полтавщини, на парафії Преп. Параскеви Сербської відбудеться святковий захід - урочисте богослужіння та міжнародний круглий стіл на тему "Духовна спадщина Преподобного Паїсія Величковського".

Захід приурочений до ювілею, адже цього року виповнюється 25 років з прославлення Руською Православною Церквою великого старця у сонмі святих. Очікуються священнослужителі України та Молдови.

Уклінно запрошуємо всіх на свято!

Адреса: храм преп. Параскеви Сербської, вул. Київська, 1, с. Лишня (Макарівського району, Київської обл.). З Києва можна дістатися маршрутним таксі зі станції метро "Нивки".

Прес-секретар вікаріатства взяв участь у міжнародній конференції (Мінськ, Білорусь)

З 17 по 19 листопада 2013 року, в Мінську, відбувалася VII міжнародна міжконфессіональна науково-богословська конференція «Християнська антропологія перед викликами сучасності». У ній взяв участь і прес-секретар Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров).

Літературне свято (Київ, "Софія Київська")

10 листопада 2013 року, в день пам’яті Святителя Димитрія, Митрополита Ростовського, Чудотворця, в Національному заповіднику «Софія Київська» відбулося благодійне літературно-мистецьке свято «Восславимо Всевишнього Бога», присвячене 1025-річчю Хрещення Київської Русі та пам’яті Святителя Димитрія Ростовського.

Прес-секретар вікаріатства взяв участь у Всеукраїнській конференції (Умань)

5 листопада 2013 року прес-секретар Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров) взяв участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Християнські цінності в системі освіти: теорія, традиції, практика».

Прес-секретар вікаріатства взяв участь у VI "Покровських читаннях" (Київ)

29-31 жовтня 2013 року в Києві пройшла VI міжнародна місіонерсько-просвітницька конференція "Покровські читання". До її роботи долучився і прес-секретар Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров), який взяв участь у засіданнях секції "Сучасна медицина і православ\'я".

Фестиваль духовних кантів "Параскева" (Лишня)

19-20 жовтня 2013 року в духовно-просвітницькому центрі «Ковчег», що діє при парафії Преподобної Параскеви Сербської с. Лишня Бишівського благочиння, відбувся фестиваль православних духовних кантів «Параскева».

На кінофестивалі нагороджено макарівського режисера

14 жовтня 2013 року в Будинку кіно в Києві відбулося закриття ХІ міжнародного фестивалю православного кіно «Покров», який відбувався з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира.

Відкриття ХІ православного кінофестивалю "Покров"

11 жовтня 2013 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира, в Києві розпочав свою роботу XI фестиваль православного кіно «Покров». Роботу своєї творчої групи, на цей раз – анімаційну, представив на кінофорум співкерівник православного кіноклубу Макарівського та Бишівського благочинь Макарівського вікаріатства режисер Олександр Столяров.

Пісенний фестиваль до Дня пам′яті Святителя Димитрія (Макарів)

6 жовтня 2013 року, у продовження святкування Дня Макарова та Дня пам’яті Святителя Димитрія Ростовського, в смт Макарів відбувся Фестиваль духовної сімейної пісні «Поговори зі мною, Душе».

Владика взяв участь у святкуванні Дня Макарова (Макарів)

5 жовтня 2013 року єпископ Макарівський Іларій взяв участь у святкуванні Дня Макарова, який був присвячений пам’яті Святителя Димитрія Ростовського: 4 жовтня відзначається свято на честь знайдення його чесних мощей.

Презентація нового сайту вікаріатства на ФестЗМІ (Київ, Лавра)

3 жовтня 2013 року продовжилася робота VIII Всеукраїнського фестивалю ЗМІ православних, який відбувається цими днями в Києві. У презентації інформаційних проектів 2013 року взяли участь і співробітники прес-служби Макарівського вікаріатства.

Реорганізація Макарівського вікаріатства

Предстоятель Української Православної Церкви провів робочу зустріч з вікарними архієреями та благочинними Київської єпархії.

Другий день роботи "Амвросіївських читань" (Мілан, Італія)

23 вересня 2013 року продовжилася робота VI міжнародної науково-богословської конференції «Амвросіївські читання» в м. Мілан (Італія). Другий день розпочався Божественною літургією, яку служив Преосвященніший єпископ Макарівський Іларій в храмі Міланської парафії Святителя Амвросія.

Відкриття VI конференції "Амвросіївські читання" (Мілан, Італія)

22 вересня 2013 року Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, взяв участь у відкритті VI міжнародної науково-богословської конференції «Амвросіївські читання», яка розпочала свою роботу в м. Мілан (Італія).

Бишівське благочиння відвідали іноземні гості (Лишня, Осикове)

19 вересня 2013 року, на запрошення благочинного Бишівського благочиння Макарівського вікаріатства ахрімандрита Філарета (Єгорова), парафії Бишівського благочиння відвідали високоповажні гості – учасники міжнародної науково-богословської конференції «Успенські читання».

Представники Макарівщини взяли участь в "Успенських читаннях" (Київ)

15 вересня 2013 року, в Актовому залі Святої Успенської Києво-Печерської Лаври (45-й корпус) відкрилися XIII Міжнародні Успенські читання. Тема цьогорічної конференції: «Передання і переклад». В Читаннях взяли участь керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Макарівський Іларій та прес-секретар вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров).

Блаженніший очолив подячний молебень (Київ, Лавра)

24 серпня 2013 року в Успенському соборі Святої Успенської Києво-Печерської Лаври було відправлено подячний молебень з нагоди 22-ї річниці Незалежності України. Богослужіння очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир.