Церква в світі. Місіонерська проповідь

Владика Іларій про Благовіщення (відео)

Інтернет-портал "Православіє в Україні" опублікував відео-інтерв'ю з єпископом Макарівським Іларієм, в якому Преосвященніший владика розповідає про свято Благовіщення.

Проведено реорганізацію Макарівського вікаріатства

4 квітня відбулося зібрання кліриків Київської єпархії, на якому було повідомлено про реорганізацію вікаріатств. Згідно з новим поділом Макарівське вікаріатство налічуватиме десять благочинь.

Владика взяв участь у святі 90-річчя Макарівського району

29 березня 2013 р. єпископ Макарівський Іларій, на запрошення Макарівської районної державної адміністрації та районної ради, взяв участь у святкуванні 90-річчя з дня утворення Макарівського району.

Великопісне послання Блаженнішого Володимира

Великопісне послання Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України

Арх. Філарета (Єгорова) обрано експертом обласного комітету

13 березня 2013 року, голову комісії з благодійництва Макарівського благочиння архімандрита Філарета (Єгорова) обрано експертом комітету соціального захисту й охорони здоров'я та материнства, гендерної політики, праці та соціального захисту працівників, підтримки малозабезпечених громадян громадської ради при Київській обласній державній адміністрації.

Вихованці секції боротьби відвідали храм (Макарів)

За ініціативи місцевої держадміністрації та священнослужителів Макарівщини нещодавно вихованці макарівського військово-патріотичного клубу "Юний десантник" відвідали храм святого пророка Іллі (Макарів).

Клірики вікаріатства зустрілися з заступником губернатора

12 березня клірики Макарівського вікаріатства зустрілися з заступником губернатора Київщини з гуманітарних питань Тетяною Леонідівною Подашевською.

Було нагорожено лауреатів премії ім. Костянтина Руді (Лишня)

08 лютого 2013 року виповнилося сім років з дня преставлення Костянтина Руді – вченого, дослідника, державного інспектора з нагляду за безпекою на ЧАЕС. В с. Лишня парафією прп. Параскеви Сербської було засновано премію його імені. Цими днями відбулося нагородження лауреатів.

Про свято Стрітення

«Стрітення» означає «зустріч». Зустріч кого з ким?

Колись, дуже давно, ще до пришестя Господа на землю, жила одна праведна людина на ім’я Симеон.

Зустріч з депутатом Верховної Ради Р. М. Сольваром

9 лютого в Макарові відбулася зустріч священнослужителів Макарівського благочиння з депутатом Верховної Ради Русланом Миколайовичем Сольваром.

Про святу Хрещенську воду

Про те, що Хрещенська вода – особлива, свята, знають майже всі. Але в чому саме її сила, звідки вона береться і як з нею поводитися, знає не кожен, і це викликає марновірство та забобони.

До Благочинного завітали щедрувальники

14 січня, в свято Обрізання Господнього та день пам’яті святителя Василія Великого, Благочинного Макарівського церковного округу архімандрита Кирила (Білана) відвідали гості – вихованці вокального дитячого ансамблю «Акварель», а також дорослий ансамбль «Родина», які виконали традиційні різдвяні та новорічні піснеспіви.

Нагороджено кліриків Макарівщини

08 січня п'ятьох кліриків Макарівського благочиння було удостоєно церковних нагород. Нагороди вручав Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Володимир.

Про зустріч з владикою Іларієм (з сайту спільноти Тезе)

На офіційному сайті спільноти Тезе з'явилася інформація про зустріч з єпископом Макарівським Іларієм та іншими представниками Української Православної Церкви (англійською).

Молебень в базилиці св. Апостола Павла (м. Рим, Італія)

29 грудня, перебуваючи в Італії, Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, звершив молебень в приділі прп. Венедикта Нурсійського величної базиліки храму Апостола Павла, де зберігаються мощі святого Апостола, а також його чесна верига.

Зустрічі владики Іларія в Римі (Італія)

27-28 грудня, перебуваючи в Італії, владика Іларій здійснив кілька зустрічей, серед них - з православними молодими людьми, які прибули до Риму для спілкування та паломництва. Також Його Преосвященство відвідав одні з найстаріших катакомб, де поховано близько півмільйона християн ІІ-ІІІ століть.

Перша архієрейська служба в Домі Божої Матері (м. Лорето, Італія)

26 грудня Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, звершив Божественну літургію в кафедральному храмі м. Лорето (Італія), де перебуває Дім Пресвятої Богородиці, перевезений сюди хрестоносцями.

Священнослужителі Макарівщини в м. Барі (Італія)

25 грудня, перебуваючи в Італії, єпископ Макарівський Іларій очолив молебень на мощах Святителя Миколая Чудотворця в крипті базиліки святого в м. Барі. Після молебню Преосвященніший владика відправив Божественну літургію в храмі Святителя Спиридона Триміфунтського Патріаршого подвор’я Святителя Миколая Чудотворця в день престольного свята.

Службу в Мілані очолив митрополит Филип (Італія)

23 грудня представники Макарівщини взяли участь в богослужінні, яке очолив Митрополит Полтавський і Миргородський Филип, в храмі парафії Святителя Амвросія Медіоланського (м. Мілан, Італія).

Служіння на нещодавно створеній парафії у Швейцарії

21 грудня Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, відвідав Швейцарію, де в місті Лугано, в церкві святого Антонія, відправив Божественну літургію. Серед інших у богослужінні взяв участь клірик Макарівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров).