Служіння на парафіях

Чергові збори духовенства Бишівського благочиння

17 квітня 2013 року єпископ Макарівський Іларій звершив Божественну літургію Передосвячених Дарів у храмі Преподобної Параскеви Сербської с. Лишня Макарівського району. Цього ж дня тут відбулися збори духовенства Бишівського благочиння.

Новину оновлено: тепер Ви можете також переглянути відео зі служби.

Відбулися збори духовенства новоутворених благочинь

10 квітня 2013 року відбулися збори духовенства Макарівського та Бишівського благочинь у Свято-Миколаївському храмі с. Небелиця. Збори очолив Преосвященніший Іларій, керуючий Макарівським вікаріатством.

Священики привітали отця Благочинного із тезоіменитством

31 березня 2013 р., в день пам'яті святителя Кирила Ієрусалимського, священнослужителі Макарівського церковного округу привітали отця Благочинного, архімандрита Кирила (Білана), з днем тезоіменитства.

Прощена неділя у храмах Макарівського благочиння

17 березня у храмах Макарівщини був звершений чин прощення.

Стрітення у Лишні та Мостищі

15 лютого на парафії прп. Параскеви Сербської сіл Лишня та Осикове та на парафії Воздвиження Хреста Господнього с. Мостище відзначили свято Стрітення Господнього.

До свята Стрітення - традиції Макарівщини

На світле свято Стрітення в православних храмах звершується чин благословення свічок та традиційно освячують воду. Водосвятний молебень в цей день називається «малим» –  на відміну від «великого», що відбувається лише раз на рік, на Хрещення Господнє.

Свято рівноапостольної Ніни в Лишні

27 січня, в неділю, свято святої рівноапостольної Ніни, просвітительки Грузії, представники грузинської православної діаспори, за традицією, що налічує вже кілька років, відвідали храм преподобної Параскеви Сербської с. Лишня.

Свято Богоявлення в Лишні

І цьогоріч 19 січня, в свято Богоявлення – Хрещення Господнього, на парафії преп. Параскеви Сербської сіл Лишня та Осикове, як завжди, відбулося особливе яскраве свято.

Служба та зустрічі в свято Василія Великого (Осикове, Макарів)

14 січня, у свято Обрізання Господнього та день пам’яті святителя Василія Великого, у домовому храмі Меланії Козакової в с. Осикове була звершена Божественна літургія. Після літургії вітали з тезоіменитством старосту храму. Протягом дня також відбулися зустрічі на Макарівській телерадіокомпанії та з сім'єю Вітковських.

Архієрейська служба в день Собору Богородиці (с. Лишня)

8 січня, в другий день Різдва, свято Собору Пресвятої Богородиці, єпископ Макарівський Іларій, звершив Божественну літургію в храмі преподобної Параскеви Сербської с. Лишня Макарівського району Київської області.

Різдво у Лишні (відео)

Пропонуємо Вашій увазі відеоматеріали з Різдвяної служби у храмі прп. Параскеви Сербської с. Лишня

Різдвяна всенічна служба у Лишні (фотолітопис)

Весь фотоальбом Ви можете переглянути за посиланням.

Нічна архієрейська служба на свято Миколая Чудотворця (Лишня)

19 грудня, в день пам’яті Святителя Миколая Чудотворця, Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, звершив нічну Божественну літургію в храмі Преподобної Параскеви Сербської с. Лишня Макарівського району Київської обл.

У Мостищі вітали дружину священнослужителя

25 листопада, в неділю, в Хрестовоздвиженському храмі с. Мостище вітали матушку Галину Серчук, дружину диякона отця Марка.

Акція пам′яті жертв голодомору (Лишня)

24 листопада в с. Лишня церковний дзвін сповістив про початок акції пам’яті жертв голодомору та політичних репресій.

Вихованці дитячого садочку відвідали храм (Лишня)

21 листопада, в свято Архистратига Божого Михаїла, лишнянський храм Преподобної Параскеви Сербської відвідали всі вихованці дитячого садочку "Сонечко" села Лишня.

Престольні свята в день Собору Архистратига Михаїла

21 листопада, в день Собору Архістратига Божого Михаїла та інших Небесних Сил Безплотних, відзначили престольне свято в селах Грузьке (настоятель – протоієрей Андрій Велимчаниця), Маковище (настоятель – протоієрей Богдан Лисиченко), Ніжиловичі (настоятель – протоієрей Олег Побережний).

У Лишні привітали церковнослужителів

В храмі прп. Параскеви Сербської с. Лишня днями вітали церковнослужителів: 18 листопада - Тетяну Георгіївну Денисенко, а 21 листопада - Михаїла Коноплястого.

У Лишні вітали іменинників та алтарника з особливими днями

11 листопада парафіяни храму Преподобної Параскеви Сербської сіл Лишня та Осикове на чолі з настоятелем архімандритом Філаретом (Єгоровим) привітали кількох людей зі знаменними для них подіями.

Престольне свято в Макарові

10 листопада, в день пам'яті Святителя Димитрія Ростовського, в Макарові, де народився святий, у двох міських храмах відзначили престольне свято. Переглянути фотографії Ви можете за посиланням.