Служіння єпископа Макарівського Іларія


Богослужіння перед Володимирською іконою (смт Бородянка)


Київщина продовжує по-особливому вшановувати образ Володимирської, або Києво-Вишгородської ікони Пресвятої Богородиці.

15 листопада вікарій Київської Митрополії, керуючий Макарівським вікаріатством, єпископ Макарівський Іларій та духовенство Бородянського благочиння, очолюване благочинним Бородянського церковного округу протоієреєм Віктором Тальком, з радістю зустрічали святиню – точну копію чудотворного образу - на початку смт Бородянка.

До священнослужителів Бородянщини приєдналися й клірики Макарівського благочиння. Серед них – голова благодійницької комісії Макарівщини архімандрит Філарет (Єгоров).

Хресний хід зі святинею, очолений Преосвященнішим Іларієм, пройшов центральними вулицями містечка. Численні миряни зустрічали ікону Пресвятої Богородиці, стаючи на коліна для того, щоб чудотворний образ було пронесено над ними.

Так, з безперервною молитвою, ікону було внесено до храму Архістратига Божого Михаїла, настоятелем якого є сам отець благочинний. Радісними дзвонами зустріла парафія Божу Матір. В храмі було звершено молебень Пресвятій Богородиці з читанням акафісту на честь Володимирської ікони. Зі зворушеними серцями наш владика, священнослужителі Бородянщини та миряни зверталися до Цариці Небесної.

По завершенні урочистого богослужіння Преосвященніший Іларій звернувся до всіх зі словом проповіді-настанови, в якому підкреслив вагомість події, що відбулася, те, що Сама Матір Божа, через дивний образ Свій, благословила і місто, і край, і його мешканців. Адже Вона є Заступницею Усердною рода християнського, Молитовницею за всіх, і ми повинні дякувати Пречистій за Її турботи й молитви за нас.

Отець благочинний, від імені всього священства, парафіян та мешканців Бородянщини, подякував Преосвященнішому владиці за піднесену в храмі молитву. Владика Іларій підкреслив, що хресний хід з Володимирською іконою Пресвятої Богородиці звершується з благословення та ініціативи Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, який є Ангелом нашої Церкви.

Священнослужителі різних благочинь Макарівського вікаріатства зазначили важливість їх спільної молитви, яка, безумовно, є запорукою й інших спільних дій, необхідних для ствердження святого Православ’я. В робочому порядку було обговорено питання щодо взаємодій на різних теренах служіння Церкві Христовій між кліриками різних церковних округів.

Благочинний Бородянщини зі священнослужителями благочиння наголосили на необхідності поглиблення співпраці священства та мирян різних куточків Київщини у благих справах.

Преосвященніший владика подякував всім за виконання нелегкого пастирського послуху та побажав допомоги Божої у несінні священницького хреста.

Переглянути фотографії з Бородянки Ви можете за посиланням.