Служіння єпископа Макарівського Іларія


Служіння перед Малочернеччинським образом Христа (Суми)


13 грудня, вперше за 95 років,  духовенство та віряни в день шанування Малочернеччинського образу Христа Спасителя молилися перед оригіналом чудотворної ікони.

В урочистому богослужінні у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Суми взяв участь і єпископ Макарівський Іларій.

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, Божественну літургію  очолив секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр. Йому співслужили: архієпископ Городницький Олександр, єпископи Макарівський Іларій, Сумський і Охтирський Євлогій, Ямпільський  Іосиф, Конотопський і Глухівський Роман, Путивльський Антоній, духовенство єпархії.

За богослужінням молилися: голова Сумської  ОДА  Ю.П.Чмирь, голова Сумської обласної ради Г.В.Михайленко, секретар Сумської міської ради О.Л.Мовчан, заступник Сумського міського голови В.М.Волонтирець, віруючі сумчани та прочани з районних центрів області. 

Почесним гостем став донецький колекціонер церковного живопису Олег Зданович, який передав жителям міста уклін від віруючих Донецької єпархії.

З благословення Блаженнішого Митрополита Володимира архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр вручив правлячому архієрею Сумської єпархії орден святого апостола Андрія Первозванного.

Також владика Олександр  вручив подарунок від Митрополита Володимира - один з перших списків Охтирської Ікони Божої Матері - великої святині Сумського краю.

За матеріалами офіційного сайту Сумської єпархії та офіційного сайту Української Православної Церкви

Читайте також за темою: