Служіння єпископа Макарівського Іларія


Владика взяв участь в робочій зустрічі Митрополита Володимира


20 лютого в митрополичій резиденції у Свято-Пантелеімонівському монастирі у Феофанії відбулася зустріч Блаженнішого Митрополита Володимира з Генеральним директором Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал» Наталією Заболотною.

В зустрічі взяв участь єпископ Макарівський Іларій, вікарій Київської Митрополії, голова Комітету з біоетики та етичних питань при Священному Синоді УПЦ. На зустрічі також були присутні: секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр,  голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Георгій Коваленко та голова Служби протоколу Київської Митрополії протоієрей Валерій Кравець.

У ході зустрічі сторони обговорили питання співпраці «Мистецького Арсеналу» з Київською Митрополією і, зокрема, його участі у святкуванні 1025-ї річниці Хрещення Київської Русі.

Наталія Филипівна отримала благословення Блаженнішого Владики на проведення у рамках святкування Всеукраїнського міжмузейного художнього проекту «Велике і величне».

Проект має на меті через призму мистецтва продемонструвати становлення культури України-Русі та вплив християнської традиції на її розвиток. До експозиції проекту заплановано включити визначні твори мистецтва з вітчизняних та іноземних музеїв.

За матеріалами офіційного сайту Української Православної Церкви