Служіння єпископа Макарівського Іларія


Зустріч із представником християнської спільноти Тезе


21 квітня 2013 року, з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, голова Синодального комітету з біоетики та етичних питань, прийняв представника християнської спільноти Тезе (Франція) брата Бенуа, який перебуває з візитом в Україні, на його прохання. Розмова відбулася в робочому кабінеті владики у Києво-Печерській Лаврі.  

У зустрічі взяли участь виконувач обов’язків прес-секретаря Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров), а також співробітники київського видавництва «Дух і літера» та «Центру святого священномученика Климента: спілкування та діалог культур» Лідія Лозова та Наталія Безбородова. В ході розмови Преосвященніший Іларій розповів брату Бенуа про роботу очолюваного ним комітету та подарував видання Української Православної Церкви, а також видання Макарівського вікаріатства.

Сторони обговорювали питання щодо особливостей соціального служіння в сучасному світі. Також Преосвященніший владика наголосив на необхідності для християнської молоді своїм моральним станом свідчити про Христа в сучасних суспільствах – як у Західній Європі, так і в усьому світі.

Брат Бенуа попросив передати привітання та поздоровлення з прийдешнім святом Пасхи Його Блаженству, Блаженнішому Володимиру, від усієї спільноти Тезе, яку він представляє, та особисто від її настоятеля, брата Алоїса, з яким Предстоятель Української Православної Церкви зустрічався минулого року.

На фото (зліва направо): помічник благочинного Бишівського церковного округу Ксенія Дерев'янко; представник християнської спільноти Тезе брат Бенуа (Франція); єпископ Макарівський Іларій; виконувач обов’язків прес-секретаря Макарівського вікаріатства, благочинний Бишівського церковного округу архімандрит Філарет (Єгоров); співробітник київського видавництва «Дух і літера» Наталія Безбородова.