Служіння єпископа Макарівського Іларія


Відкриття фестивалю "Слов′янська єдність-2013" (Чернігівська обл.)


29 червня 2013 року, на стику кордонів трьох держав - Росії, України та Білорусі (с. Сеньківка, Чернігівської обл.), біля Монумента Дружби, розпочався міжнародний фестиваль «Слов'янська єдність-2013». У нинішньому році організатором міжнародного фестивалю виступає Українська сторона. А заходи фестивалю присвячені 1025-річчю хрещення Київської Русі.

Фестиваль розпочався Божественною літургією, яку очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир під відкритим небом біля Монумента Дружби.

Також Його Блаженству співслужили: голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський Антоній, митрополити Білгородський і Старооскольський Іоанн, Брянський і Севський Олександр, Овруцький і Коростенський Віссаріон, голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ архієпископ Луганський і Алчевський Митрофан, архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, єпископ Гомельський і Жлобинський Стефан, ієрархи та духовенство з України, Росії та Білорусі.

В урочистій службі взяв участь і Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, керуючий Макарівським вікаріатством.

За відправою молилися: радник Президента України - керівник Головного управління з питань гуманітарного розвитку України Ю. П. Богуцький, Надзвичайний і Повноважний посол Росії в Україні Михайло Зурабов, представники молоді та офіційних делегацій Брянської, Гомельської та Чернігівської областей, гості фестивалю.

Наприкінці богослужіння Первосвятитель звернувся зі словом настанови, у якому наголосив на важливості єдності між трьома братніми народами, в основі якої лежить Православна віра.

«Сьогодні благодать Святого Духа зібрала нас у цьому освяченому місці, щоби дати нам можливість разом молитися, розмірковувати та спостерігати. Єдність дорожче за все, єдність міцніше за все – це наша любов, це наша надія і це наша молитва. Я сердечно вітаю вас з тим, що вже котрий рік тут звершується молитва Богу, Божій Матері та Його святим угодникам. Немає нічого вищого за молитву і ми повинні використовувати цей інструмент во славу Божу, на благо нашого єднання  у християнстві, братерстві та смиренні. До єдності кличе нас Церква у дні П’ятидесятниці, до єдності нас кличе сучасне життя.  Нехай Господь – Джерело єдності, - благословить кожного і пошле духовну та фізичну силу, щоби славити Бога, виконувати свій обов’язок  в цьому житті», - сказав, зокрема, Його Блаженство.

За матеріалами офіційного сайту Української Православної Церкви.

Фоторепортаж події Ви можете переглянути за посиланням.

Також Ви можете ознайомитися з програмою міжнародного фестивалю "Слов'янська єдність-2013".