Служіння єпископа Макарівського Іларія


День Ангела владики Макарівського Іларія (Київ) +ВІДЕО


25 липня 2013 року, з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, та намісника Свято-Троїцького Іонинського монастиря Преосвященнішого єпископа Обухівського Іони, вікарія Київської Митрополії, голови Синодального відділу по роботі з молоддюУкраїнської Православної Церкви, Преосвященніший єпископ Макарівський Іларій, вікарій Київської Митрополії, керуючий Макарівським вікаріатством, голова комітету з біоетики та етичних питань Священного Синоду Української Православної Церкви, в день пам’яті святих мучеників Прокла та Іларія, день Ангела владики, та день вшанування образу Божої Матері «Троєручиця», очолив Божественну літургію в головному храмі Свято-Троїцького Іонинського монастиря.

Його Преосвященству співслужили братія монастиря, а також клірики Макарівського вікаріатства.

В проповіді, виголошеній після Євангельського читання, Його Преосвященство розповів про ікону Божої Матері «Троєручиця», згадавши про її особливе вшанування в цій відомій київській обителі. А також наголосив на необхідності жити в простоті серця, взагалі жити простотою, так, як жила Пресвята Богородиця, що є дуже актуальним для нас, сучасних православних християн, коли секулярний світ може спрямовувати людину до зворотнього.

По звершенні Божественної літургії хор Іонинського монастиря проспівав традиційне многоліття тезоіменитому владиці. Виконувач обов’язків прес-секретаря Макарівського вікаріатства, благочинний Бишівського церковного округу архімандрит Філарет (Єгоров) від імені всього духовенства Макарівського вікаріатства та прихожан привітав Преосвященнішого владику з днем Ангела та побажав йому допомоги Божої у несінні його дуже нелегкого архієрейського хреста. Також Його Преосвященство привітали парафіяни храмів ввіреного йому вікаріатства.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.

Далі  після підбірки фотографій дивіться відеофрагменти: проповідь владики, піснеспіви зі служби, привітання архієрея.


Владику з днем тезоіменитства вітають прихожани Макарівського вікаріатства.


 

ВІДЕО

1. Проповідь владики Макарівського Іларія:

2. Піснеспів "О Тебе радуется"

3. "Не ввери мя человеческому предстательству"

4. Слово єпископа Макарівського Іларія на відпусті. Хор братії Свято-Троїцького Іонинського монастиря виконує традиційне многоліття. Після цього благочинний Бишівського благочиння, виконувач обов'язків прес-секретаря Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров) вітає Преосвященнішого владику від імені всіх священнослужителів Макарівського вікаріатства.

5. Многоліття та привітання владики з днем Ангела від парафіян Бишівського благочиння, співробітників видавництва "Дух і літера".