Служіння єпископа Макарівського Іларія


20-річчя відродження духовного життя в с. Хотів


12 вересня 2013 року, у день пам’яті преподобного Олександра Свірського (+ 1533) та день перенесення мощей благовірного князя Олександра Невського (1724), громада храму в ім’я благовірного князя Олександра Невського с. Хотів (Києво-Святошинський р-н Київської обл.) відзначила 20-річчя відродження духовного життя.

У Божественній літургії, яку в місцевому храмі очолив Блаженніший Митрополит Київський та всієї України Володимир, взяв участь і єпископ Макарівський Іларій.

Також Предстоятелю Української Православної Церкви співслужили: архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Городницький Олександр, єпископ Обухівський Іона, благочинний Вишневського благочиння протоієрей Василій Русінка, настоятель храму протоієрей Олег Василенко, духовенство благочиння.

Наприкінці богослужіння Архіпастир привітав настоятеля та парафіян з ювілейною датою та храмовим святом.

«Кожне свято наповнює душу християнина добрими почуттями, і я вірю, що сьогодні наша спільна молитва дуже корисна для нас усіх та для кожного з нас. Нехай благовірний князь Олександр Невський буде для вас заступником та захисником, а найголовніше – молитовником», - сказав, зокрема, Митрополит Володимир.

ДО РЕЧІ. На початку ХVIII ст. у Хотові діяла церква Різдва Христового.  У 1775 році був збудований храм на честь рівноапостольного царя Костянтина. Відродження духовного життя у селі почалося у 1993 році. Богослужіння звершувалися у пристосованому під храм приміщенні. Закладка нового храму була звершена у 1997 році. Будівництво завершено у 2006-му. 21 листопада 2011 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, храм освятив митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.