Служіння єпископа Макарівського Іларія


Архієрейська служба в канун престольного свята (Музичі)


20 листопада 2013 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира, Преосвященніший єпископ Макарівський Іларій, вікарій Київської Митрополії, керуючий Макарівським вікаріатством, звершив Всенощне бдіння в храмі на честь Архістратига Божого Михаїла с. Музичі Білогородського благочиння Макарівського вікаріатства.

Його Преосвященству співслужили: благочинний Білогородського церковного округу протоієрей Ростислав Корчак, благочинний Бишівського церковного округу архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель храму протоієрей Михаїл Прокопишин, який в свято Архангела Михаїла відзначає день свого тезоіменитства, духовенство Макарівського вікаріатства.

По завершенні богослужіння єпископ Іларій виголосив проповідь, в якій розповів про вшанування чесних Небесних Сил Безплотних, яке є догматичним вченням нашої Церкви. Це шанування бере свій початок зі старозавітних часів та спирається на біблійні основи. Його Преосвященство нагадав, що ті ангели, які не зберегли вірність Господу Богу і стали демонами, через гордість свою втратили те, що було їм притаманне спочатку. Гордість завжди заважає нам звершувати ті Божі справи, до яких покликана кожна людина, яка є образом Божим. І обов’язково християнину потрібно вчитися вести боротьбу з гнівом, а в ближніх, за вченням святих отців, потрібно бачити Ангелів. Також було зазначено, що християнин покликаний вести боротьбу зі злом, в першу чергу – боротьбу зі злом і гріхом в самому собі.

Керуючий Макарівським вікаріатством передав благословення Предстоятеля Української Православної Церкви. Владика тепло привітав настоятеля храму отця Михаїла з днем тезоіменитства та побажав йому великих і багатих милостей від Бога, нових духовних звершень. Його Преосвященство подякував благочинному Білогородського церковного округу та настоятелю Свято-Михайлівського храму за запрошення очолити Всенощне бдіння, духовенству – за співслужіння та за їхню працю на ниві Церкви Христової.

Настоятель висловив щиросердечну вдячність Його Преосвященству за очолене богослужіння та за слово вкрай необхідної настанови. Благочинний отець Ростислав попросив передати поклін та подяку з синівською любов’ю Блаженнішому Митрополиту Володимиру, Ангелу нашої Церкви.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.