Служіння на парафіях


Престольне свято с. Осикове


31 серпня, в день вшанування ікони Божої Матері «Всецариця», з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, вікарій Київської Митрополії, керуючий Макарівським вікаріатством, Голова Відділу з біоетики та етичних питань при Священному Синоді Української Православної Церкви, відвідав парафію на честь ікони Пресвятої Богородиці «Всецариця» с. Осикове Макарівського району Київської області.

За звершеною тут Божественною Літургією, Його Преосвященству співслужили настоятель парафії архімандрит Філарет (Єгоров) та клірики Макарівського вікаріатства. Відбулося рукоположення диякона Валерія Бацмана у сан ієрея.

У проповіді, виголошеній після читання Євангелія, єпископ Макарівський нагадав, що вшанування святинь неодмінно пов’язане з боротьбою з гріхом. Потрібно обирати життя з Богом як основу світогляду. Було піднесено особливі молитви за онкохворих. По завершенні літургії відбувся чин благословення на новий навчальний рік.

Преовященний архіпастир, передавши привітання від Блаженнішого Митрополита Володимира, окропив присутніх учнів, студентів та викладачів шкіл, вищих та середніх навчальних закладів святою водою та вручив всім у подарунки натільни хрести та ікони Пресвятої Богородиці «Всецариця». Потім відбулося спілкування Його Преосвященства з викладачами та студентами, а також з представниками органів самоврядування, зокрема з чільниками кількох територіальних громад Макарівщини, з представниками соціальних установ та їх підопічними.

Владика побажав успіхів у навчанні вихованцям соціально-реабілітаційного центру Київської області, що знаходиться у с. Копилів. З ними також провела бесіду на тему відповідального підходу до життя керівник фонду «Милосердя та здоров’я» Київської обласної державної адміністрації Г.І. Єкименкова. Подякувавши голові Синодального відділу з біоетики та етичних питань, вона вказала на позитивність та необхідність подібних зустрічей. Всім вихованцям центру реабілітації було вручено гостинці та подарунки.

Настоятель парафії архімандрит Філарет (Єгоров), який очолює комісію з благодійництва Макарівського церковного округу та Макарівської районної ради, від імені Благочинного, священства і громадськості, подякув Архіпастирю за апостольські труди.

Також отця Філарета було нагороджено похвальною грамотою лишнянської сльської ради та виконкому.

Всім присутнім було роздано у благословення іконочки Божої Матері «Всецариця», газети «Макарівський благовіст», які видаються Макарівським благочинням, а також паперові ангелочки з добрими побажаннями та цитатами зі святоотецьких настанов. Після служби відбулася святкова трапеза та урочистий концерт, в якому взяли участь місцеві гурти «Калиновий гай» (с. Осикове), «Лебедина пісня» (с. Мостище), «Сік землі» (с. Лишня), а також гості парафії – лауреат багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів хоровий колектив «Козацькі джерела» (художній керівник – Анатолій Дем’янчук, музичний керівник – Олександр Сніжко) та ансамбль «Калинове гроно», які представляють Макарівську районну громадську організацію культури та дозвілля.

Натиснувши на одну з фотографій, що розміщені нижче, Ви зможете перейти до фотоальбому святкування.