Служіння на парафіях


Служби в с. Лишня та день народження настоятеля парафії


У ніч з 2-ого на 3-є вересня (день пам’яті преподобного Авраамія Працелюбного, що в Ближніх печерах) у храмі преподобної Параскеви Сербської с. Лишня було відслужено добове коло богослужінь, що за парафіяльною традицією вже декілька років поспіль звершується кожного першого понеділка місяця: вечірня, повечір’я, полуношниця, утреня, часи, Літургія. Служби розпочалися близько 10 години вечора та закінчилися біля 4 години ранку. Участь у такому довгому та, як правило, невелелюдному нічному богослужінні сприяє глибшому переживанню церковної традиції, зосередженішій молитві, кращому баченню себе, покаянному настрою та розумінню, що в собі потрібно змінювати.

Цього року нічне богослужіння було особливим, адже 3 вересня настоятель парафії архімандрит Філарет (Єгоров) відмічав свій 38-ий день народження. Парафіяни, що разом молилися вночі, першими привітали батюшку квітами та подарунками після відпусту на Літургії, заспівавши «Многая літа». Вдячний за привітання, о. Філарет у відповідь говорив про те, якою милістю від Бога є можливість перебувати в Церкві та нести церковний послух; наголошував, як важливо християнинові –  не лінуючись, але з радістю, смиренням та максимальною віддачею себе, за прикладом прп. Авраамія – ділитися Божою благодаттю з ближніми.

О. Філарета привітав благочинний архімандрит Кирил (Білан), священики Макарівського благочиння, чільники району.  Вітали представники лишнянського гурту «Сік землі», парафіяни храму Воздвиження Хреста Господнього с. Мостище та храму на честь ікони Божої Матері «Всецариця» с. Осикове. У школі батюшку поздоровляли вчителі та учні місцевої школи, для яких було підготовлено гостинці. В живому відвертому спілкуванні священик та педагоги обговорили питання, вкрай важливі для виховання з учнів справжніх особистостей – Божих людей. З-за кордону з привітаннями телефонували друзі з парафії свт. Амвросія Медіоланського в м. Мілан, Італія, та з інших парафій Європи.