Служіння на парафіях


Свято Чудотворної ікони Божої Матері "Услишательниця" (Фасова)


5 жовтня, в день вшанування ікони Божої Матері «Услишательниця», з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, єпископ Макарівський Іларій разом з архієпископом Городницьким Олександром звершили Божественну літургію просто неба поруч із храмом, що будується на честь цього образу в с.Фасова Макарівського району Київської області.

Преосвященним владикам співслужило духовенство Макарівського вікаріатства.

Наприкінці богослужіння владика Іларій поздоровив прихожан зі святом та передав благословення Блаженнішого Митрополита Володимира.

Після відправи перед іконою Божої Матері «Услишательниця» був звершений молебень.



25 листопада 2008 року Блаженніший Митрополит Володимир звершив освячення місця під майбутній храм на честь ікони Пресвятої Богородиці «Услишательниця».

На місці майбутнього храму ще за радянських часів діяла церква в ім’я святителя і чудотворця Миколая. Проте хвиля атеїстичної боротьби з Церквою не оминула і її — у 1985 році храм був розібраний, а це була остання святиня у Макарівському районі.

З 1997 року поруч із місцем, де у минулому була церква, відкрито новий Свято-Миколаївський храм. У 1999 році сталося диво – тут обновився список ікони Пресвятої Богородиці, який іменується «Услишательниця». Тому згодом було вирішено побудувати храм на честь цього образу. До речі, це буде перша в світі церква на честь образу «Услишательниця».

5 жовтня 2011 року у с.Фасова відбувся чин прославлення ікони Божої Матері «Услишательниця».

Перглянути альбом з фотографіями зі святкування можна тут.