Служіння на парафіях


Нічна архієрейська служба на свято Миколая Чудотворця (Лишня)


19 грудня, в день пам’яті Святителя Миколая Чудотворця, з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, керуючий Макарівським вікаріатством, звершив нічну Божественну літургію в храмі Преподобної Параскеви Сербської с. Лишня Макарівського району Київської обл.

Преосвященнішому владиці співслужили: настоятель храму, голова благодійницької комісії Макарівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) та духовенство Макарівського вікаріатства. Після Євангельського читання, Його Преосвященство виголосив проповідь, в якій звернув увагу на істинну християнську чеснотність як на ознаку справжнього духовного життя.

«Християнин», - зазначив владика, - «це та людина, яка не повинна бути лицемірною. Християнин повинен не засуджувати ближніх своїх, він повинен думати про те, як йому необхідно вдосконалити свою природу. Саме це, прикладом свого життя, доводить нам Святитель Миколай Чудотворець.»

За богослужінням молилися депутати місцевих рад, чільники місцевих територіальних громад та вчителі християнської етики загальноосвітніх шкіл Макарівського району разом зі своїми учнями. Не зважаючи на нічний час, в храмі було багато дітей, які приобщилися Святих Христових Таїн, а по завершенні Божественної літургії, вони, як і всі присутні, отримали особливі подарунки: набори цукерок, передані громадою храма Святителя Амвросія Медіоланського (м. Мілан, Італія), ікони Святителя Миколая Чудотворця, які вручив всім Преосвященний архіпастир, та паперові кораблики зі святоотецькими благочестивими настановами.

Всіх було окроплено святою водою. Гурт «Сік землі» виконав народні канти, присвячені Святителю і Чудотворцю Миколаю. Піснеспіви були з радістю прослухані присутніми.

Після служби Божої Преосвященніший Іларій поспілкувався з людьми, які займаються на території Макарівського вікаріатства благодійницькою діяльністю. Адже свято Миколая Чудотворця є чудовим приводом для такої розмови. Зокрема, в бесіді з головою Київського обласного фонду «Милосердя та здоров’я» Київської обласної державної адміністрації Галиною Іванівною Єкименковою, владика зазначив, що необхідно не тільки й надалі поглиблювати співпрацю священнослужителів, чільників місцевих територіальних громад та соціальних працівників, але й ставити її на якісно новий рівень, не забуваючи при цьому про духовну основу соціальної та благодійної діяльності.

Переглянути всі фотографії зі служби Ви можете за посиланням.