Служіння на парафіях


Стрітення у Лишні та Мостищі


15 лютого, у свято Стрітення, на парафії преподобної Параскеви Сербської сіл Лишня та Осикове відбулася урочиста Божественна літургія. За літургією молилися численні парафіяни, серед них - багато дітей, а також гості з Молдови. Під час богослужіння декотрі молитви лунали молдовською, зокрема "Отче наш".

Після служби відбувся Хресний хід до місцевого ставу, де заздалегідь мисливцями була підготовлена ополонка для освячення води. Поруч із нею було встановлено льодовий хрест, прикрашений сосновим гіллям, а на березі було розведено багаття.

За місцевою традицією на свято Стрітення відправляють водоосвятний молебень на ставі. Всі охочі можуть із благоговінням зануритися. Як і завжди, дерев'яними сходинками до освяченої крижаної води радо спускалися і молоді, і літні. Першим увійшов у воду настоятель архімандрит Філарет (Єгоров). Після купелі на всіх чекала гаряча трапеза.

Того ж дня було відправлено водоосвятний молебень і у Мостищі, на парафії Воздвиження Хреста Господнього, настоятелем якої також є отець Філарет. З хоругвами та хрестом віряни вирушили на став, де також вже було підготовлено ополонку та багаття. Після молебню до ополонки було встановлено дерев'яну драбину і мостищанці також із благоговінням долучилися до благочестивої традиції занурення у купель.

Всі фотографії події Ви можете переглянути за посиланнями: Стрітення у Лишні, Стрітення в Мостищі.

Мостище: