Служіння на парафіях


Прощена неділя у храмах Макарівського благочиння


17 березня у храмах Макарівщини був звершений чин прощення. В цю останню неділю перед початком Великого посту всі закликаються прощати один одного, щоб із чистим серцем, постуючи, наблизитися до Господа.

Священиків і вірян, добре та мало знайомих, ближніх та дальніх - усіх свята Церква закликає сьогодні від душі простити всім образи.

Піст - це час, коли ми каємося у наших гріхах і просимо Господа пробачити нас. Але як же ми будемо просити цього пробачення, як ми можемо сподіватися на нього, якщо самі не прощаємо кривдників наших?

Блаженніший Митрополит Володимир так сказав у своїй проповіді на Прощену неділю:

"Ворожнечу між нами породжує гріх, з яким необхідно боротися. Гріх, по вченню святих отців, — вогонь, що горить: у міру зменшення горючої речовини вогонь згасає, у міру добавки — ще з більшою силою розгорається.

Усвідомлюючи свою відповідальність перед Богом і людьми, вступаючи у Великий піст, зменшимо ж, браття і сестри, горючу гріховну речовину — образи один на одного; будемо намагатися влаштувати своє життя згідно зі словами святителя Димитрія Ростовського: «Зранку в молитві будь серафим, у праці — херувим, у поводженні зі всіма — ангел»."

Зі святим постом Вас, отці, браття та сестри!

Повну проповідь на Прощену неділю Блаженнішого Митрополита Володимира Ви можете прочитати за посиланням. Також пропонуємо Вашій увазі інформацію про вечірню службу, яку звершив напередодні початку Великого посту Предстоятель нашої Церкви.