Служіння на парафіях


Відбулися збори духовенства новоутворених благочинь


10 квітня 2013 року, з благословення Його Блаженства, Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, відправив літургію Напередосвячених Дарів у Свято-Миколаївському храмі с. Небелиця Макарівського району Київської області.

Його Преосвященству співслужили: благочинний Макарівського церковного округу архімандрит Кирил (Білан), благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) та духовенство двох благочинь.

По завершенні Божественної літургії владика Іларій промовив проповідь, в якій наголосив на важливості постійного очищення себе від усього того, що шкодить нам жити і розвиватися у Христі, а особливо – зараз, в період святого Великого посту, який перейшов у свою другу половину. Також Його Преосвященство передав привітання та благословення Його Блаженства Блаженнішого Митрополита Володимира.

Потім відбулися духовні збори, загальні для двох новоутворених благочинь. Преосвященніший владика закликав працювати з оновленими силами, наголосив на важливості всебічної співпраці священноначалія та духовенства на місцях.

Було обговорено питання щодо подальшого місіонерського, соціального та благодійницького служіння в новоутворених благочиннях. Також Преосвященніший владика зосередив увагу на необхідності для священиків частіше збиратися на братські зустрічі для вирішення поточних питань життя церковних округів.

Всі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням