Служіння на парафіях


Чергові збори духовенства Бишівського благочиння


17 квітня 2013 року, з благословення Його Блаженства, Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, керуючий Макарівським вікаріатством, звершив святу Божественну літургію Передосвячених Дарів у храмі Преподобної Параскеви Сербської с. Лишня Макарівського району.

Його Преосвященству співслужило духовенство Бишівського церковного округу на чолі з благочинним, настоятелем храму архімандритом Філаретом (Єгоровим). У проповіді, виголошеній по Божественній літургії, Преосвященніший владика нагадав про необхідність для кожного християнина завжди і наполегливо працювати над собою, постійно зростаючи у Христі.

Владика Іларій передав також усім благословення Блаженнішого Митрополита Володимира. Благочинний архімандрит Філарет, від імені всього духовенства благочиння, подякував Його Преосвященству за звершену літургію та за преподане благословення Предстоятеля Української Православної Церкви.

Цього ж дня відбулися духовні збори новоутвореного Бишівського церковного округу, очолювані Преосвященнішим Іларієм. Під час духовного зібрання владика розповів про адміністративну структурізацію ввіреного йому вікаріатства Київської єпархії, а також про необхідність дотримання всіх благословень священноначалія.

За пропозицією отця благочинного було створено робочі групи у Бишівському благочинні, які будуть займатися загальними питаннями, богослужбово-літургійними та питаннями діловодства. Було зазначено, що створені раніше комісії та робочі групи, які діють нині у двох благочиннях – Макарівському і Бишівському, – будуть продовжувати свою постійну роботу. Також було обговорено питання щодо створення в найближчому майбутньому сайту Макарівського вікаріатства.

На засіданні був представлений перший номер нового православного видання «Дзвони Бишівщини». Було зазначено, що ця газета виходитиме регулярно та розповідатиме про події духовного життя Бишівського благочиння, про всі його парафії, їхніх священнослужителів.

Преосвященніший владика подякував всім священикам за їх працю на ниві Христовій та побажав поглибленої та ще більш згуртованої спільної роботи.

Наприкінці зустрічі вихованці воскресної школи Свято-Параскевинського храму дали для дорогих гостей концерт духовної музики.

Всі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.

Відео-матеріали зі служби

Проповідь Преосвященнішого Іларія, єпископа Макарівського:

Слово архімандрита Філарета, благочинного Бишівського церковного округу, настоятеля храму прп. Параскеви Сербської, в якому відбувалася служба. Привітання Преосвященнішого Іларія з його прийдешнім днем народження (18 квітня):

Подячне слово владики (про те, що таке день народження):

Також, в цей день, 17 квітня, відзначала своє день народження регент молодіжного хору Ольга Амеліна: