Служіння на парафіях


Владика очолив службу в престольне свято (Великий Карашин)


25 червня 2013 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, єпископ Макарівський Іларій, керуючий Макарівським вікаріатством, відправив Божественну літургію у Свято-Троїцькому храмі с. Великий Карашин Макарівського району Київської області, де цього дня відзначається престольне свято. Варто зазначити, що нове приміщення Свято-Троїцького храму було збудоване зовсім недавно, у 2007 р., до 675-ої річниці з дати заснування села.

Його Преосвященству співслужили: благочинний Бишівського церковного округу архімандрит Філарет (Єгоров), благочинний Макарівського церковного округу архімандрит Кирил (Білан), настоятель храму священноінок Іоаким (Тищук), насельник Святої Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрит Ніфонт (Луценко), духовенство Макарівського вікаріатства, представники братії Києво-Печерської Лаври у священному сані.

Перед початком богослужіння єпископа Іларія зустрів сільський голова Михайло Лазнюк, який привітав владику від імені територіальної громади.

Після євангельського читання владика виголосив проповідь, у якій зазначив, що свято П'ятидесятниці є днем народження Церкви Христової, звернувши увагу, що Триєдиного Бога ми можемо пізнавати не розумом, а глибиною релігійного досвіду. Це, в свою чергу, неможливо без каяття і християнської любові до ближніх.

Iз закінченням літургії відбулася хресна хода з відправою молебню. Настоятель Свято-Троїцького храму подякував Його Преосвященству та духовенству за молитви та передане благословення Предстоятеля.

Присутній на богослужінні Анатолій Матвєєв, помічник депутата Верховної Ради від місцевого мажоритарного округу  Руслана Сольвара, відомого, зокрема, своєю церковною благодійністю, передав поздоровлення мешканцям місцевої територіальної громади та матеріальну допомогу на розвиток парафії. Насамкінець владика Іларій обговорив з духівництвом двох благочинь поточні питання щодо розвитку духовного життя Макарівського вікаріатства.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.