Служіння на парафіях


12-й Хресний хід з іконою "Призри на Смирення"


13 липня 2013 року, в день пам'яті Собору славних та всехвальних дванадцяти Апостолів, нашею землею відбувся традиційний щорічний Хресний хід із чудотворною іконою Божої Матері "Призри на Смирення".

Весь шлях Хресного ходу пролягає селами Макарівського вікаріатства. Мешканці нашої землі вже котрий рік поспіль з радістю зустрічають Царицю Небесну та боголюбивих учасників місіонерського ходу.

І цього року перед початком Хресного ходу в Свято-Михайловському храмі села Білогородка Києво-Святошинського району Київської області відбулася Божественна літургія. Її очолив архієпископ Білогородський Миколай у сослужінні намісника Свято-Введенського монастиря єпископа Фастівського Даміана. Також у службі взяли участь клірики та гості парафії.

По закінченні урочистої Літургії від храма відправився традиційний Хресний хід до Ризоположенчеського монастиря с. Томашівка Фастівського району Київської області. Відстань, яку долають прочани разом з чудотворною іконою Божої Матері, - 50 км. Очолив хід намісник Свято-Введенського монастиря єпископ Даміан.

Цей, до речі вже 12-й Хресний хід, присвячений 20-річчю відображення на склі ікони Пресвятої Богородиці "Призри на Смирення" (чудо відбулося у 1993 р.)

Хід пройшов нашими селами, зустрічаючи усюди радість вірян. У Бишівському благочинні було надруковано та роздано листки-газети "Дзвони Бишівщини" із зверненням до учасників Хресного ходу єпископа Макарівського Іларія, керуючого Макарівським вікаріатством. Усюди гостей чекали частування для підкріплення сил та щиросердна радість.

За матеріалами прес-служби Свято-Введенського монастиря.

Фотографії Хресного ходу з сіл Осикове, Лишня та Бишів Бишівського благочиння, с. Томашівка, Ви можете переглянути за посиланням.

Зустріч ходу на початку с. Осикове:

Ще одна зустріч ходу в Осикові, біля новозбудованої церкви:

Зустріч в Лишні:

 

В Бишеві:

Хресний хід біля врат Ризопокладенського монастиря в Томашівці:

Біля входу у храм: