Служіння на парафіях


Архієрейська служба в день третього Спаса (Лишня)


29 серпня, в свято на честь перенесення Нерукотворенного Образу Христа Спасителя з Едеси до Константинополя (третій Спас), Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, керуючий Макарівським вікаріатством, звершив Божественну літургію в храмі на честь Преподобної Параскеви Сербської с. Лишня Макарівського району.

Його Преосвященству співслужили: настоятель храму, благочинний Бишівського благочиння Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров), духовенство вікаріатства.

Єпископ Макарівський виголосив проповідь, в якій розповів про історію свята, зазначив вагомість шанування святих ікон та значення догмату про іконовшанування. Благочинний Бишівського церковного округу подякував за відправу Божественної літургії та преподане благословення Його Блаженства Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира, який являє собою образ істинного служіння святій Церкві.

Єпископ Іларій роздав усім у благословення ікони Нерукотворенного Образу Спасителя й звершив традиційне для даної місцевості освячення горіхів та хлібного колосся нового урожаю.

Також відбулася робоча зустріч керуючого Макарівським вікаріатством з представником чільників територіальних громад Макарівщини – сільським головою сіл Лишня та Осикове Андрієм Андрійовичем Шевчуком, який розповів про всебічне співробітництво між священством і громадами краю, спрямоване на благо людей.