Служіння на парафіях


Архієрейська служба в день Святителя Димитрія Ростовського (Макарів)


4 жовтня 2013 року, в свято обрітення мощей святителя Димитрія, митрополита Ростовського, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира, Преосвященніший єпископ Макарівський Іларій, керуючий Макарівським вікаріатством, звершив Божественну літургію в храмі на честь Пророка Божого Ілії смт Макарів Київської області. Оскільки приділ у цьому храмі освячений на честь святителя Димитрія, уродженця Макарова, парафія святкувала престольне свято.

Його Преосвященству співслужили: благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель Свято-Іллінського храму протоієрей Андрій Ярош, духовенство Макарівського вікаріатства.

За богослужінням молився мер смт Макарів Олександр Миколайович Іващенко, представники місцевої ради депутатів, директор Макарівського краєзнавчого музею Веніамін Олександрович Вітковський, представники громадськості.

Співав молодіжний архієрейський хор Макарівського вікаріатства під керівництвом регента Ольги Амєліної.

У проповіді, виголошеній після Євангельського читання, єпископ Іларій закцентував увагу на подвизі пастирства святителя Димитрія, який, згідно з настановами Христа, покладав свою душу за вівці свої та власним прикладом показував, як люди повинні йти за Христом. Цей шлях неможливо пройти, не співрозпинаючись Йому, однак Сам Христос допомагає тим, хто виконує Його заповіді, даруючи їм співвоскресіння. Так чинив святитель Димитрій та ті святі, житія яких він описав у Мінеях – так повинні чинити і сучасні православні християни.

По завершенні літургії відбувся хресний хід навколо храму із ракою, в якій перебуває частка мощей свт. Димитрія.

Його Преосвященство привітав усіх із престольним святом та передав благословення Блаженнішого Митрополита Володимира. Настоятель храму та духовенство Макарівського та Бишівського благочинь подякували його Преосвященству за очолену літургію та передане благословення. Із престольним святом та Днем міста присутніх привітав і мер Олександр Миколайович Іващенко.

Потім відбулося спілкування Макарівського владики з чільниками Макарова та депутатами Макарівської районної ради. Також Преосвященніший владика з’ясував поточні питання щодо життя Макарівського та Бишівського благочинь, звернувши увагу на зміни, які відбулися в структурі Київської єпархії.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.