Служіння на парафіях


Архієрейська служба в день престольного свята (Бишів)


14 жовтня 2013 року, в свято Покрову Пресвятої Богородиці, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира, Преосвященніший єпископ Фастівський Даміан звершив Божественну літургію в Свято-Покровському храмі с. Бишів Бишівського благочиння Макарівського вікаріатства.

Його Преосвященству співслужили: благочинний Бишівського церковного округу архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель храму с. Бишів протоієрей Петро Подунайчук, духовенство Бишівського благочиння та Свято-Введенської обителі.

Після Євангельського читання благочинний Бишівського благочиння виголосив проповідь, в якій розповів про свято та звернув увагу на особливе шанування Покрову серед нашого віруючого народу. Отець Філарет нагадав, що Покров Божої Матері є святом христолюбивого українського козацтва, адже на Хортиці, в столиці Запоріжжя, був храм присвячений саме Покрову Пресвятої Богородиці. І кожен з нас повинен усвідомити необхідність молитовного покрову та заступництва Пречистої Діви Марії.

За богослужінням молилися представники місцевої влади, громадськості, меценати храму. Радісно, що на службі також були присутні вихованці місцевого дитячого садочку зі своїми вихователями та наставниками. Діти підійшли до таїнства Причастя.

По завершенні Божественної літургії відбувся Хресний хід. Після нього владика Даміан звернувся до всіх зі словом настанови. Він поздоровив настоятеля та парафіян храму з престольним святом та подякував всім, хто дбає про всебічне становлення парафії та подальшу розбудову храму.

Його Преосвященство передав благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира, а також привітання керуючого Макарівським вікаріатством єпископа Макарівського Іларія.

Було вручено церковну нагороду – Орден Хрещення Русі - меценату храму, депутату Макарівської районної ради, голові постійної комісії з питань законності та правопорядку Семену Григоровичу Ханіну.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.