Служіння на парафіях


Служби на свято Успіння (с. Лишня)


28 серпня, у свято Успіння Пресвятої Богородиці у храмах Макарівського благочиння відбулися урочисті богослужіння. На парафії преподобної Параскеви Сербської с. Лишня було відслужено святкову Божественну літургію, яку відправляли настоятель, архімандрит Філарет (Єгоров), та диякон Марк Серчук.

За вечірнім богослужінням було звершено чин Погребіння Божої Матері. Найурочистішою частиною цього чину був Хресний хід: духовенство та миряни, несучи попереду плащаницю Успіння, у супроводі осбливого дзвону та з піснеспівом пройшли навколо храму преподобної Параскеви.

Радісно було бачити за богослужінням багатьох дітей з лишнянської школи та дитсадка, які цього дня приступили до Святого Причастя. Після чину Погребіння для них, їхніх батьків, вчителів та вихователів у храмі відслужили молебень перед початком нового навчального року. Він був особливо важливий для тих, хто у вересні йде у свій перший клас, а також для присутніх за богослужінням директора школи Н.А. Моргуненкової, вчителя християнської етики Т.С. Лозовенко, вчителя, який приймає першачків, А.М. Олійник, та інших вчителі. Окроплені святою водою, у благословення діти отримали подарунки: натільні хрести, зошити, папки для праці та інше шкільне приладдя, найменші – розфарбовки.