Соціальне служіння


Владика відвідав макарівські дитячі соціальні заклади


6 березня, з благословення Його Блаженства, Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, керуючий Макарівським вікаріатством, відвідав дитячі та соціальні установи в містечку Макарів Київської області.

Разом з головою комісії з благодійництва Макарівського благочиння архімандритом Філаретом (Єгоровим) та її членами Його Преосвященство відвідав дитяче відділення Макарівської центральної лікарні, де зараз перебуває на лікуванні багато дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Відділенню було передано необхідні медикаменти та надано допомогу у забезпеченні устаткуванням. Владика відвідав всі палати з хворими, благословив їх, роздав подарунки. Священнослужителі провели духовно-катехизаторську бесіду. Було досягнуто домовленість про більш глибоку співпрацю на духовному та соціально-благодійному грунті між працівниками лікарні та священнослужителями Макарівського благочиння.

Єпископ Макарівський відвідав також дитячий садок Макарова «Теремок». Завідуюча садочку, Бугайчук Лариса Іванівна, яка має вищу кваліфікаційну категорію і звання
"Відмінник народної освіти України" і "Заслужений працівник освіти України", розповіла, що виховання дітей тут відбувається на основі християнського світогляду та традиційних сімейних цінностей. Слід зазначити, що звання «Відмінник народної освіти України» мають чимало працівників закладу. Для працівників та вихованців садочку було передано гостинці та подарунки. В розмові з завідуючою та персоналом було домовлено про постійну участь священнослужителів у виховному процесі, організацію для вихованців поїздок до Києво-Печерської Лаври та про інші соціально-виховні заходи.

Того ж дня Преосвященніший Іларій завітав до макарівського районного Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Промінь надії», де зустрівся з його керівником, Світланою Анатоліївною Шабановою. Заклад працює над розв'язанням гіркої проблеми дітей, батьки яких позбавляються батьківських прав: він не лише створює умови тепла та розуміння для дітей, які в ньому проживають, але й працює над возз'єднанням сімей. Завдяки цій роботі частина дітей повертається до своїх близьких, значно більша - знаходить нову родину. В центрі також піклуються про самотніх матерів із немовлятами.

В розмові зі Світланою Анатоліївною було обговорено нагальні проблеми, з якими стикається педагогічний колектив, підкреслено, що священнослужителі Макарівського вікаріатства, як і раніше, допомагатимуть у вирішенні цих гострих питань, які стосуються подальшої роботи такого необхідного соціального закладу. Було передано продукти, роздано подарунки, серед яких були й гостинці, підготовлені для соціальних установ Макарівщини парафією Святителя Амвросія Медіоланського м. Мілан (Італія). Керівник соціальної установи підкреслила, що подібна співпраця є вкрай необхідною для подальшого функціонування закладу.

Не дивлячись на те, що центру допомагають і священики Макарівщини, і небайдужі громадяни, їм все ще потрібна поміч. Наразі в закладі майже відсутнє фінансування, не вистачає медикаментів та засобів гігієни. Із пропозиціями допомоги можна звернутися безпосередньо до центру (адреса: смт Макарів, вул. Донецька, 16-А) або до голови благодійницької комісії Макарівського благочиння отця Філарета (Єгорова), тел. +380 50 312 4616.

Докладніше про роботу центру "Промінь надії" можна прочитати в минулорічному номері місцевої газети "Макарівські вісті" (1-ша, 6-та та 7-ма сторінки).

Переглянути всі фотографії події Ви можете за посиланням.