Соціальне служіння


Владика відвідав дитячий будинок в Копилові та заклади Макарова


15 березня, з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, вікарій Київської Митрополії, відвідав Центр соціально-психологічної реабілітації дітей в с. Копилів Макарівського району.

Разом з головою комісії з благодійництва Макарівського благочиння архімандритом Філаретом (Єгоровим) та членами комісії владика в черговий раз відвідав вихованців цього центру - дітей, які вкрай потребують турботи та звичайного людського тепла.

Цього дня тут відбувалося дитяче свято, присвячене завершенню Масляного тижня. Священнослужителів гостинно зустрів директор центру Філіпов Ігор Олександрович. Тут відбулася зустріч Преосвященнішого владики з чільниками Макарівського району, а також з заступником губернатора Київщини з гуманітарних питань Тетяною Леонідівною Подашевською та начальником Служби у справах дітей Київської облдержадміністрації Сергієм Петровичем Андріяшем.

Діти були раді продемонструвати гостям підготовлені ними номери. Актори, які приїхали до вихованців, показали виставу, в якій добро перемагає зло. Преосвященніший владика роздав всім вихованцям подарунки та гостинці. Також були передані підготовлені для цієї події торти.

Відбулося спілкування між заступником губернатора Київщини та єпископом Іларієм, в ході якого Тетяна Леонідівна підкреслила важливість того, що священнослужителі опікуються подібними соціальними центрами. Директор установи наголосив на тому, що подібна співпраця є багаторічною і є дуже корисною як для вихованців, так і для вихователів.

Діти були раді спілкуванню зі священнослужителями, які розповіли про Прощену неділю та про початок святого Великого посту. Окрему увагу було звернуто на духовне значення Масляної як підготовки до покаянного та пісного часу. 

Наприкінці зустрічі Тетяна Подашевська та Сергій Андріяш, дякуючи Преосвященнішому владиці, наголосили на необхідності поглиблення співпраці, всебічної опіки дітей-сиріт та дітей, які потрапили у складні соціальні умови.

Потім владика Макарівський Іларій відвідав Макарівський районний будинок творчості для дітей ім. Данила Туптала (свт. Димитрія Ростовського). Зустрівшись з його директором, Ігорем Леонідовичем Годенковим, Його Преосвященство дізнався про роботу центру, про вшанування пам’яті тут, в Макарові, святителя Димитрія Ростовського, уродженця цієї землі.

Директор розповів про проблематику, з якою доводиться стикатися йому та працівникам будинку дитячої творчості, підкреслив, що у вирішенні багатьох гострих питань допомагають священнослужителі Макарівського вікаріатства, які давно вже співпрацюють з працівниками центру дитячої творчості на ниві виховання дітей. Владика побажав успіхів всім, хто працює в закладі та його вихователям.

Потім Преосвященніший владика в черговий раз відвідав студію Макарівського телебачення, де було записане великопісне звернення до жителів Макарівського та сусідніх районів, адже Макарівське телебачення віщає саме на ті райони Київської області, які входять у склад ввіреного Його Преосвященству вікаріатства.

Довідка:

Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Служби у справах дітей Київської облдержадміністрації с. Копилів неофіційно називають «притулком-розподільником», оскільки зазвичай діти перебувають тут впродовж нетривалого часу.

В інтернет-виданні Gazeta.ua у 2010 році була опублікована цікава стаття-спілкування з вихованцями копилівського центру. Пропонуємо її Вашій увазі.

Притулком опікуються священнослужителі Макарівщини і особисто владика Іларій. Про деякі з заходів, які були організовані для цих дітей Ви можете прочитати на нашому сайті в новинах:

Якщо Ви хочете допомогти цьому дитячому будинку, Ви можете узгодити деталі з головою благодійницької комісії Макарівського благочиння отцем Філаретом (Єгоровим), зателефонувавши за номером 050 312 4616.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.