Соціальне служіння


Відвідування притулка перед початком навчального року (Копилів)


29 серпня 2013, напередодні нового навчального року, співробітники комісії з благодійництва Макарівського та Бишівського благочинь Макарівського вікаріатства та комісії з благодійництва Макарівської районної ради на чолі з їхнім головою, благочинним Бишівського церковного округу архімандритом Філаретом (Єгоровим) відвідали Центр соціально-психологічної реабілітації дітей с. Копилів Макарівського району Київської області.

Для вихованців та викладачів Центру передали необхідні для навчання канцелярські вироби: набори олівців і фломастерів, альбоми, зошити, ручки, блокноти, розфарбовки тощо. Благодійна акція відбулася за суттєвої допомоги Юрія Олександровича Вареника, директора Макарівської телерадіокомпанії «Авіс», який вже багато років поспіль співпрацює зі священнослужителями як на ниві соціально-благодійницького служіння, так і висвітлюючи події з життя православної Макарівщини у засобах масової інформації.

З дітьми та підлітками – вихованцями Центру – провели бесіду про свято третього Спаса та про необхідність бачити образ Божий у кожній людині. У благословення від єпископа Макарівського Іларія на початок нового навчального року Бишівський благочинний вручив всім ікони Божої Матері «Прибавлення розуму» та натільні хрести.

 

З директором соціального центру, Ігорем Олександровичем Філіпповим, було узгоджено питання щодо спільних дій найближчим часом вихователів Центру та співробітників комісій з благодійництва, які працюють у Макарівському вікаріатстві.

Наразі в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей Служби у справах дітей Київської облдержадміністрації с. Копилів перебуває 33 дитини та підлітка, тих, які є дітьми вулиць, залишилися без батьківської опіки, або діти з вкрай проблемних сімей.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.