Соціальне служіння


Козацький вечір у Копилові


31 жовтня 2013 року, з благословення Преосвященнішого єпископа Макарівського Іларія, керуючого Макарівським вікаріатством, співробітники відділу соціального служіння Бишівського благочиння на чолі з благочинним Бишівського церковного округу Макарівського вікаріатства архімандритом Філаретом (Єгоровим) в черговий раз відвідали Центр соціально-психологічної реабілітації дітей с. Копилів Макарівського району.

До поїздки долучилися учасники поселення «Козацька Покрова», яке щорічно відбувається в духовно-просвітницькому центрі «Ковчег» парафії Преподобної Параскеви Сербської с. Лишня Бишівського благочиння. Козацьке дитяче поселення складається з учасників різних недільних шкіл Київа, їхніх вихователів та настановників. Ведучою парафією, яка організовує поселення, є парафія Свято-Макаріївського храму, настоятелем якого є протоієрей Владислав Софійчук.

Також у соціальній акції взяли участь настоятель столичного храму Різдва Христового, що на Сирці, ієрей Володимир Твердун, та його сім’я.

Священнослужителі провели духовну бесіду з дітьми, розповіли про святкування цьогоріч ювілею Хрещення Київської Русі та зазначили, що дуже важливим для всіх нас є участь у церковних Таїнствах і взагалі у всебічному житті Православної Церкви.

Для дітей та підлітків, які так прагнуть сердечного тепла та доброти, учасники поселення підготували невелике свято з концертом козацьких піснеспівів та розповіддю про христолюбиве воїнство – українське козацтво. Було проведено вікторину: разом з гостями Центру с. Копилів його мешканці відповідали на запитання щодо історії української держави та козацьких формувань. Було підкреслено і найважливіше: що христолюбиві козаки в першу чергу жили Православною вірою і захищали її.

У ході спілкування мешканці Центру реабілітації розповіли про свої зустрічі з православними священнослужителями Макарівського вікаріатства. Вихователі Центру підкреслили, що такі зустрічі є вкрай важливими для процесу реабілітації цих дітей, які перебували у складних життєвих умовах.

Звичайно, не обійшлося без подарунків. У благословення від Преосвященнішого єпископа Макарівського Іларія всі отримали ікони Христа Спасителя. Від співробітників відділу соціального служіння було передано фруктовий сік, тістечка. А найменші вихованці отримали особливі і по-справжньому теплі подарунки – шкарпетки, привезені з Непалу і виготовлені з вовни справжніх гімалайських яків.

***

Наразі в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей Служби у справах дітей Київської облдержадміністрації с. Копилів перебуває кілька десятків дітей, тих, які є дітьми вулиць, залишилися без батьківської опіки, або діти з вкрай проблемних сімей.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням. А нижче знаходиться відеофрагмент концерту.