Церква в світі. Місіонерська проповідь


Духовний концерт в "Софії Київській"


2 вересня по завершенні недільної святої Божественої літургії, духовної бесіди та трапези парафіяни храму преподобної Параскеви Сербської с. Лишня –  учасники гурту «Сік землі» –  вирушили до Києва. До них приєдналися парафіяни Хрестовоздвиженського храму с. Мостище –  учасники хорового колективу «Лебедина пісня».

В столиці представники Макарівщини взяли участь в духовному концерті, підготовленому православною поетесою Алефтиною Власовою, який відбувся у Національному заповіднику «Софія Київська». Вони виконали народні канти та інші духовні твори. У концерті також взяли участь настоятель храму Михаїла, першого митрополита Київського, прот. Роман Барановський, який виконав авторські пісні, народний артист України Олександр Василенко, інші артисти.

Цього ж дня парафіяни Хрестовоздвиженського храму та храму преподобної Параскеви відвідали Співоче поле, на якому відбувається виставка квітів та святковий ярмарок. На завершення перебування в Києві вони завітали до друзів до ресторану «Козацька втіха», де архімандрит Філарет та господарі пригостили всіх морозивом. Вдячні хористи проспівали декілька народних пісень та на Хрещатику поспілкувались з киянами та гостями столиці.