Церква в світі. Місіонерська проповідь


Владика Іларій провів кілька зустрічей в Калабрії (Італія)


 Монастир святого Іоанна Серподержця. Калабрія, Італія. Автор фото: Анна Попкова

14 вересня, з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, Преосвященний Іларій, єпископ Макарівський, керуючий Макарівським вікаріатством, Голова Синодального комітету з біоетики та етичних питань Української Православної Церкви, беручи участь в конференції «Амвросіївські читання», що відбувається в Італії, відслужив Божественну літургію в храмі давнього монастиря святого Іоанна Серподержця Калабрійського.

Монастир знаходиться в горах Калабрії на півдні Італії. Нещодавно він був відроджений православними монахами. Храм святого Іоанна Серподержця, подвижника Х століття, було побудовано на його гробниці в ХІ столітті.

 Монастир святого Іоанна Серподержця. Калабрія, Італія. Автор фото: Анна Попкова

Преосвященному владиці співслужили настоятель Свято-Амвросіївської парафії м. Мілан архімандрит Амвросій (Макар), клірик Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров) та ігумен цієї обителі, клірик Румунської Православної Церкви отець Іустин.

Після служби Його Преосвященство, разом з іншими учасниками конференції, відвідав древні печери, які знаходяться неподалік від обителі. В них жили монахи, які укривалися тут в період панування іконоборництва та вороже налаштованих мусульман з Сирії та Палестини.

Також Макарівський владика завітав до міста Стіло, де відвідав церкву Х століття. Храм відомий тим, що на його стінах зберіглися давні фрески. Єпископ Іларій відвідав собор м. Стіло, де спочивають мощі Калабрійських подвижників: преподобних Іоанна Серподержця, Миколая та Амвросія.

Перед входом в храм Його Преосвященство зустрів заступник мера міста пан Стілітано. Протягом всього перебування владики в Калабрії його супроводжував також керівник відділу культури м. Стіло пан Мінервіно.

Під час бесіди Макарівського єпископа з представниками влади міста мова йшла, крім іншого, про православне історичне минуле цього регіону Італії.

Переглянути фотографії з Калабрії можна натиснувши на посилання або на одну з фотографій, що наведені нижче: