Церква в світі. Місіонерська проповідь


Владика, разом з учасниками конференції, відвідав святині Італії


9-11 вересня Преосвященний Іларій, єпископ Макарівський, вікарій Київської Митрополії, керуючий Макарівським вікаріатством, Голова Синодального відділу з біоетики та етичних питань Української Православної Церкви, з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, взяв участь у конференції «Амвросіївські читання» (м. Мілан, Італія). Конференцію було організовано парафією Святителя Амвросія Медіоланського, яку очолює викладач Паризької духовної семінарії, доктор канонічного права архімандрит Амвросій (Макар).

Фото Патріаршого подвір′я у м. Барі

 В межах програми конференції її учасники відвідали святині Італії. Вони вклонилися Дому Пресвятої Богородиці в соборі міста Лоретто, де Макарівський архієрей мав розмову з його настоятелем.

За переданням тут зберігається частина справжнього дому, в якому жила в Назареті Пресвята Богородиця. Існують кілька версій щодо подробиць перевезення цієї святині. Найпоширенішою є історія, яка знаходить підтвердження і в документах, що в 1294 році сім'єю володарів Епіра (давньої країни в північній Греції) було перевезено до Лорето як весільний подарунок дочці Тамарі, серед іншого, "святе каміння, взяте з Дому нашої Пані Діви Матері Божої". В Лорето Святий Дім було відтворено за точними кресленнями.

Земний дім Богородиці в Назареті складався з двох частин. Однією з них була печера, грот, що був видовбаний у скелі, - зараз це одна з головних святинь базиліки в Назареті. Другою частиною була прибудова з каменю, яка щільно прилягала до скелі. Ця прибудована кімната і була згодом перевезена до Лорето.

Також Преосвященний Іларій та інші учасники науково-богословського форуму відвідали мощі Апостола Фоми в місті Ортона та помолилися перед святинею. 13 вересня вони завітали до міста Барі, що знаходиться на півдні Італії і де перебувають мощі Святителя Миколая Чудотворця.

Фото з сайту, присвяченого свт. Миколаю

Тут було відслужено святу Божественну літургію, яку очолив Макарівський владика. Під час служби Його Преосвященству співслужили архімандрит Амвросій (Макар), клірик Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров), який очолює комісію з благодійництва Макарівської районної ради, численне духовенство з тих, хто прибув вклонитися святим мощам.

Були вознесені особливі молитви за Предстоятеля Української Православної Церкви, за Українську землю. По завершенні Божественної літургії єпископ Іларій звернувся з проповіддю, в якій наголосив на тому, що всім, хто перебуває біля мощей Святителя Миколая Чудотворця, дана велика милість від Бога.

Фото Патріаршого подвір′я у м. Барі

По завершенні служби Владика зустрівся з багатьма паломниками, серед яких були численні представники української діаспори, та провів з ними духовну бесіду.

Потім відбулася зустріч в Патріаршому Свято-Миколаївському подвір’ї, настоятелем якого є ієрей Андрій Бойцов. Зокрема відбулася розмова щодо можливості організації паломництв з України до Барі.

 

За наступними посиланнями Ви можете переглянути фотоальбоми з:

Посилання за темою: