Церква в світі. Місіонерська проповідь


Робоча зустріч архімандрита Філарета з чільниками Київщини


29 вересня, з благословення Преосвященнішого Іларія, єпископа Макарівського, вікарія Київської Митрополії, керуючого Макарівським вікаріатством, Голови Синодального комітету з біоетики та етичних питань Української Православної Церкви, представник Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров), Голова комісії з благодійництва Макарівського благочиння, на запрошення Макарівської районної державної адміністрації взяв участь у дитячому танцювальному святі, яке відбулося в Макарові. Були присутні діти з Фастова, з Києво-Святошинського, Фастівського та Макарівського районів. Свято було організовано керівництвом Київської області в Макарові.

Архімандрит Філарет зустрівся з губернатором Київської області Анатолієм Присяжнюком. В розмові Голова комісії з благодійництва Макарівського благочиння, передавши привітання від Преосвященнішого єпископа Іларія, розповів про нещодавню поїздку владики до Італії та про його зустрічі з представниками влади регіону Калабрія. Це частина Півдня Італії з історичним православним минулим. Священнослужитель озвучив пропозиції муніципальної влади Калабрії щодо співпраці між Макарівщиною та містами Південної частини Італії. Зокрема мова йшла про соціальну співпрацю – організацію відпочинку для дітей з малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Губернатор Київщини запевнив, що з боку обласної державної адміністрації буде повна підтримка цієї благої справи.

Також отець архімандрит мав зустріч з Головою Київської обласної ради Олександром Качним. Чільник територіальної громади Київщини, дізнавшись про співпрацю священнослужителів Макарівського вікаріатства та соціальних структур Макарівщини, зазначив, що досвід такої співпраці потрібно поширювати та розповідати про нього. Також Голова обласної ради розповів про створення нових центрів реабілітації наркозалежних та необхідність залучення до їх роботи православного священства.