Церква в світі. Місіонерська проповідь


Зустріч владики з представниками фонду "Реновабіс"


10 жовтня, з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, вікарій Київської Митрополії, керуючий Макарівським вікаріатством, Голова відділу з біоетики та етичних питань при Священному Синоді УПЦ, провів робочу зустріч з доктором Ґерхардом Альбертом, керуючим справами німецького благодійного фонду «Реновабіс», та паном Йоахімом Зауером, відповідальним за проекти фонду у Східній та Центральній Європі та Україні зокрема.

У зустрічі брали участь Костянтин Сігов, директор українського гуманітарного видавництва «Дух і Літера», та Вадим Залевський, директор Центру св. Климента «Спілкування та діалог культур». Зустріч відбулася в рамках відвідання представниками «Реновабісу» церковних та громадських організацій України – партнерів фонду.

На прохання німецьких гостей єпископ Макарівський широко освітив сучасне духовне життя та науково-богословську діяльність Української Православної Церкви. Зокрема, мова йшла про значення міжнародної богословської конференції «Успенські читання», учасником якої владика Іларій є протягом багатьох років, для розвитку богословського життя та православно-католицького діалогу в Україні. Окремо Голова Синодального відділу з біоетики та етичних питань розповів про діяльність очолюваної ним структури, її співпрацю з урядом та міжнародними організаціями.

Доктор Альберт, у свою чергу, розповів про напрямки діяльності «Реновабісу», підкресливши важливість співпраці з УПЦ. Наприкінці керуючий справами фонду зауважив, що для нього великою честю є відвідання Києво-Печерської Лаври, головної православної святині України. Від імені фонду та його жертводавців у Німеччині він передав привітання Блаженнішому Володимиру, Предстоятелю Української Православної Церкви, подяку за його надзвичайно важливе церковне служіння та побажання доброго здоров’я.