Церква в світі. Місіонерська проповідь


Прем ′єра фільмів представника Макарівщини Олександра Столярова


Клірик Макарівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), режисер Олександр Столяров та парафіянка храму Преподобної Параскеви Сербської с. Лишня Ксенія Дерев'янко. Кінофестиваль "Покров", 2012 р. Фото Юрія Косина

12 жовтня представники Макарівського вікаріатства, на чолі з головою благодійницької комісії Макарівського благочиння архімандритом Філаретом (Єгоровим), відвідали черговий день міжнародного фестивалю православного кіно "Покров".

У цей день відбулася прем'єра робіт співголови Православного кіноклубу Макарівського благочиння, відомого режисера Олександра Столярова.

Глядачі змогли переглянути його роботи - документальний фільм "Пан Прем'єр-Міністр" про Петра Столипина, а також ігровий фільм "Старець Паїсій".

В роботі над фільмом взяли участь співробітники фільмо-лабораторії "Ірпінське коло", якою керує автор. Прем'єра відбулася в заповненій залі. Глядачі з великою радістю сприйняли нові роботи переможця та володаря гран-прі багатьох фестивалів та міжнародних кіноконкурсів.

Перед демонстрацією фільму "Старець Паїсій" автор розповів про історію його створення, зазначивши, що по-особливому він завдячує єпископу Обухівському Іоні та ченцям обителі, в якій владика виконує послух намісника, які взяли безпосередню участь у зйомках фільму.

Фото Юрія Косина

По завершенні кінострічки архімандрит Філарет від імені єпископа Макарівського Іларія та благочинного Макарівського церковного округу архімандрита Кирила (Білана), всього священства Православної Макарівщини, тепло привітав з прем'єрою та успіхом автора та всіх, хто долучився до створення чудового православного фільму. В благословення та в подарунок від єпископа Макарівського Іларія було вручено ікони Спасителя та Пресвятої Богородиці.

Олександр Столяров щиросердечно подякував за поздоровлення Його Преосвященству та сповістив, що готовий і в подальшому співпрацювати в необхідній галузі діалогу між Церквою та культурою.


Фото Юрія Косина

Також цього дня отець Філарет зустрівся із членом жюрі кінофестивалю "Покров", протоієреєм Ігорем Собко, який очолює дніпропетровську студію православного телебачення "Лествиця". Священнослужителі домовилися про демонстрацію всіх програм, які готуються на цій студії, на Макарівському телебаченні телерадіокомпанією "Авіс" (директор - Юрій Вареник).

***

Фотографії люб'язно надані одним з найвідоміших фотохудожників України, Юрієм Косиним.

Програму нинішнього кінофестивалю "Покров" Ви можете переглянути на офіційному сайті.

На головній сторінці цього сайту Ви також зможете ознайомитися з інформацією щодо нагород та переможців, зі статтями, в тому числі - і Олександра Столярова.

До речі, на офіційній сторінці режисера Ви можете переглянути деякі з його фільмів.