Церква в світі. Місіонерська проповідь


День працівника освіти


Священнослужителі православної Макарівщини привітали освітян району з Днем працівника освіти. Зокрема, Голова комісії з благодійництва Макарівського благочиння, настоятель храму Преподобної Параскеви Сербської сіл Лишня та Осикове, храмів на честь ікони Божої Матері с. Осикове та Воздвиження Хреста Господнього с. Мостище, архімандрит Філарет (Єгоров), побував в понеділок, 8 жовтня, в день пам'яті особливого покровителя тих, хто навчає та навчається, в загальноосвітній школі с. Лишня.

Священнослужитель привітав директора Н.А. Моргуненкову та весь педагогічний колектив з Днем вчителя, розповів про молитовну допомогу Сергія Радонезького, яку надає Господь за його предстательством тим, хто причетний до справи освіти й педагогіки. В подарунок для вчительскої кімнати було вручено настінний годинник. Також для всього колективу було підготовлено особливі гостинці.

Спілкуючись з учнями та вчителями, отець архімандрит зазначив необхідність жити за євангельськими християнськими цінностями; також мова йшла про розсудливе ставлення до подій, які відбуваються в нашому сучасному і дуже непростому світі.

Завуч Т.О. Пилипчук, вчитель християнської етики Т.С. Лозовенко, вчитель першого класу А.М. Олійник та весь педагогічний колектив подякували за слово настанови й благословення та зазначили, що подібні зустрічі є вкрай необхідними як для вчителів, так і для учнів.

В цей день також привітав педагогічний колектив та всіх працівників школи сільський голова сіл Лишня та Осикове А.А. Шевчук. Він вручив подарунки від спонсорів, які допомагали облаштовувати новий кабінет для першокласників.