Церква в світі. Місіонерська проповідь


Кінофестиваль "Покров". Нагородження


14 жовтня, в свято Покрова Пресвятої Богородиці, в Будинку кіно в Києві відбулася урочиста церемонія закриття Х ювілейного Фестивалю православного кіно «Покров».

Президент фестивалю, народний депутат України А.Л. Деркач, духівник творчих груп фестивалю, голова відділу по роботі з молоддю Української Православної Церкви єпикоп Обухівський Іона, директор фестивалю протоієрей Олександр Акулов та члени жюрі відмічали нагородами тих, хто по-особливому потрудився для створення православних кінострічок. Як вже повідомлялося, на фестивалі було представлено роботи співголови православного кіноклубу Макарівського благочиння режисера Олександра Столярова. Роботи були сприйняті глядачами з глибокою вдячністю авторам.

Дипломом Х міжнародного кінофоруму «Покров» за кращий сценарій було удостоєно ігровий фільм режисера-сценаріста Олександра Столярова «Старець Паїсій та я, що стою догори ногами». Другої головної премії фестивалю було удостоєно документальний фільм голови православного кіноклубу Макарівщини «Пан Прем’єр-Міністр». Цю ж стрічку було удостоєно диплому за кращий монтаж. Диплом отримав режисер монтажу фільму Петро Цимбал.

Представник Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров), голова комісії з благодійництва Макарівського благочиння та Макарівської районної ради, від імені Преосвященного Іларія, єпископа Макарівського, керуючого Макарівським вікаріатством, голови комітету з біоетики та етичних питань Священного Синоду Української Православної Церкви, та від імені Благочинного Макарівського церковного округу архімандрита Кирила (Білана) та всього православного священства благословенної землі Святителя Димитрія Ростовського, тепло привітав нагороджених з високою оцінкою їхньої праці та побажав творчої наснаги та подальших здобутків на такій необхідній ниві місіонерства через православні фільми.

Також отець Філарет поспілкувався з єпископом Обухівським Іоною. Було зазначено важливість існування в Макарівському районі православного кіноклубу, а також актуальність демонстрації стрічок з позитивною православною мораллю на Макарівському телебаченні ТРК «Авіс» та в Макарівському кіноконцертному залі «Ольвія». Очолює ТРК «Авіс» Юрій Вареник, а кінотеатр «Ольвія» - його дружина, Тетяна Мельник. Це подружжя докладає багатьох зусиль і для становлення православного кінематографу, не тільки в районі, але й у країні в цілому та в інших країнах світу, зокрема, в Італії, а також до ствердження християнських цінностей, що є таким необхідним для нашого сучасного суспільства, для світу, який нас оточує.

Детальну інформацію щодо номінацій та переможців Ви можете переглянути на сайті кінофестивалю.

Представники Макарівщини на кінофестивалі "Покров". Ліворуч: парафіяни храму Преподобної Параскеви Сербської сіл Лишня та Осикове Михайло Коноплястий, Ксенія Дерев'янко, Марія Сиза. Праворуч: архімандрит Філарет (Єгоров), Надія Сиза, Іван Сизий.