Церква в світі. Місіонерська проповідь


Клірик Макарівщини взяв участь в педагогічній конференції


З благословення Преосвященнішого Іларія, єпископа Макарівського, керуючого Макарівським вікаріатством, Голови Синодального комітету з біоетики та етичних питань Української Православної Церкви, представник Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров) взяв участь у всеукраїнській науково-практичній конференції «Християнські цінності в системі освіти: теорія, традиції, практика».

Цей науковий захід відбувся 5 листопада в Умані. Організаторами виступили Міністерство освіти, науки, молоді та спорту України та  Інститут філософії і суспільствознавства Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини.

Пленарне засідання конференції відкрила кандидат педагогічних наук, доцент, директор Інституту філософії та суспільствознавства Коваль Валентина Олександрівна. Звернувшись до всіх з привітальним словом, вона побажала успіху учасникам конференції та слухачам, серед яких було багато студентів національних вищих шкіл Уманщини, та наголосила на важливості співпраці священнослужителів Православної Церкви та представників академічної освіти у важливій сфері педагогіки та формування покоління, що зростає.

Архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель храму прп. Параскеви Сербської сіл Лишня та Осикове, голова комісії з благодійництва Макарівської районної ради, викладач Вищих православних богословських курсів ім. святого рівноапостольного князя Володимира, виступив за темою "Богословська комунікація в контексті сучасної культури".

Розкриваючи тези своєї доповіді, представник Макарівського вікаріатства розповів про соціальні проекти православного духовно-просвітницького центру «Ковчег», що діє при парафії преподобної Параскеви Сербської в с. Лишня. Отець Філарет розповів про роботу, яку проводять клірики Макарівського благочиння Київської єпархії Української Православної Церкви з різноманітними соціальними установами та соціальними дитячими центрами України і, зокрема, Макарівщини.

Пропонуємо Вашій увазі презентацію доповіді отця архімандрита.