Церква в світі. Місіонерська проповідь


Робоча зустріч представників благочинь Макарівського вікаріатства


13 листопада, з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, Преосвященний Іларій, єпископ Макарівський, вікарій Київської Митрополії, керуючий Макарівським вікаріатством, звершив богослужіння в храмі Покрова Пресвятої Богородиці м. Фастів перед Володимирською іконою Божої Матері.

В богослужінні взяв участь представник Макарівського благочиння, голова комісії з благодійництва Макарівського церковного округу, настоятель храму прп. Параскеви Сербської сіл Лишня та Осикове, храму Воздвиження Хреста Господнього с. Мостище та храму на честь ікони Божої Матері «Всецариця» с. Осикове, депутат Макарівської районної ради архімандрит Філарет (Єгоров), який передав поклін та привітання від Благочинного Макарівського церковного округу архімандрита Кирила (Білана) та всієї православної Макарівщини.

Після звершення богослужіння між священнослужителями Бородянського, Фастівського та Макарівського благочинь, які входять до складу Макарівського вікаріатства, відбулася розмова щодо координації дій, спрямованих на спільні соціальні, гуманітарні, богословські та благодійні проекти, а також орієнтованих на створення в майбутньому загального інформаційного відділу Макарівського вікаріатства, в задачу якого буде входити і робота спільного для благочинь сайту.

Роботу над створенням сайту благословив Преосвященніший Іларій, керуючий Макарівським вікаріатством; в кожному з благочинь вікаріатства зараз створюються робочі групи, які будуть опрацьовувати інформацію і направляти її на сайт, що створюється.

Також священнослужителі обговорили питання щодо координації дій у районах Київської області, які спрямовані на спільну благодійну та місіонерську діяльність.

Серед інших було обговорено й питання щодо спільної роботи священнослужителів різних благочинь на Макарівській телерадіокомпанії «Авіс», роботи, результатом якої є створення православних програм з мовленням цієї ТРК на всю територію Макарівського вікаріатства.

Настоятель храму Покрова Пресвятої Богородиці м. Фастів протоієрей Анатолій зазначив важливість такої праці, що є необхідною як для спільного служіння священнослужителів вищеназваних благочинь, так і для місіонерської проповіді Церкви в сучасному світі.

Докладніше про звершене богослужіння читайте за посиланням.