Церква в світі. Місіонерська проповідь


Свято свт. Амвросія Медіоланського в Мілані (Італія)


З благословення Його Блаженства, Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, перебуваючи в Італії, Преосвященніший Іларій, вікарій Київської Митрополії, відправив 20 грудня, в день пам’яті Святителя Амвросія Медіоланського, Божественну літургію в базилиці Святителя Амвросія в м. Мілан.

Його Преосвященству співслужили настоятель Свято-Амвросіанської парафії м. Мілан архімандрит Амвросій (Макар), клірик Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров), відомий православний педагог та місіонер ігумен Кіпріан (Ященко), православне духовенство з України, Білорусії, Росії, Греції, Італії, Швейцарії.

В проповіді, виголошеній по завершенні Божественної літургії, Преосвященніший владика нагадав про служіння Святителя Медіоланського Амвросія як ревного пастиря та захисника Православ’я. Також Його Преосвященство привітав настоятеля отця Амвросія з днем тезоіменитства, побажавши йому і надалі, продовжуючи служіння свого небесного покровителя у Мілані, вподоблятися йому в його ревному служінні Церкві Христовій. Владика Іларій передав тезоіменитому отцю Амвросію та всім благословення та привітання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого владики Володимира, зазначивши, що Його Блаженство завжди пам’ятає про всіх чад Української Православної Церкви, які перебувають як в Україні, так і за її межами, молиться за всіх, вміщаючи всіх у своє батьківське любляче серце.

Після відправи в головній частині базиліки всі присутні пройшли до крипти, де перебувають мощі Святителя Амвросія Медіоланського, а також святих мучеників Протасія та Гервасія, вклонилися перед цією святинею. Владика прочитав молитву Святителю Амвросію, було проспівано величання. За богослужінням співав хор Київської духовної академії та семінарії під керівництвом архімандрита Романа (Підлубняка).

Всі фотографії зі служби Ви можете переглянути за посиланням.