Церква в світі. Місіонерська проповідь


Службу в Мілані очолив митрополит Филип (Італія)


З благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, 23 грудня Високопреосвященніший Филип, Митрополит Полтавський і Миргородський, очолив Божественну літургію в храмі парафії Святителя Амвросія Медіоланського (м. Мілан, Італія).

Його Високопреосвященству співслужили Преосвященніший Іларій, єпископ Макарівський, вікарій Київської Митрополії; настоятель парафії архімандрит Амвросій (Макар); перший заступник Голови Синодального відділу релігійної освіти, катехізації та місіонерства Української Православної Церкви протоієрей Олександр Білокур; клірик Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров); православні священнослужителі з Молдови, України, Білорусії, Італії.

В проповіді, виголошеній після євангельського читання, Преосвященніший Іларій наголосив на необхідності за все дякувати Богові, сприймаючи все не інакше як милість від Нього.

По завершенні Божественної літургії Високопреосвященніший Митрополит Филип привітав всіх з прийдешніми різдвяними святами та подякував настоятелю парафії Святителя Амвросія Медіоланського архімандриту Амвросію та всій громаді за велику місіонерську роботу, яку вони разом звершують на італійській землі. Також Його Високопреосвященство передав поклін та благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України.

Настоятель парафії щиросердечно подякував Преосвященнішим владикам за звершену службу та за те, що вони відвідали парафію, попросив передати поклін та запевнив у синівській любові до Блаженнішого Митрополита Володимира всіх представників української православної діаспори.

Архієреї в робочому порядку з’ясували питання щодо взаємодії між відділом релігійної освіти, катехізації та місіонерства, який очолює Високопреосвященніший Митрополит Филип, та комітетом з біоетики та етичних питань Священного Синоду Української Православної Церкви, який очолює Преосвященніший єпископ Іларій. Було досягнуто домовленості про співпрацю як на рівні єпархій, так і на рівні різних єпархіальних структур.

Всі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.