Церква в світі. Місіонерська проповідь


Священнослужителі Макарівщини в м. Барі (Італія)


25 грудня, з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, перебуваючи в Італії, вікарій Київської митрополії єпископ Макарівський Іларій очолив молебень на мощах Святителя Миколая Чудотворця в крипті базиліки святого в м. Барі. Було піднесено особливі молитви за Предстоятеля Української Православної Церкви, за Українську землю та її народ.

Після молебню Преосвященніший владика відправив Божественну літургію в храмі Святителя Спиридона Триміфунтського Патріаршого подвор’я Святителя Миколая Чудотворця в день престольного свята. Його Преосвященству співслужили настоятель Патріаршого подвор’я протоієрей Андрій Бойцов, настоятель парафії Святителя Амвросія Медіоланського (м. Мілан, Італія) архімандрит Амвросій (Макар), клірик Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров), православне священство України, Росії, Білорусії, Італії, Грузії.

В проповіді, виголошеній після євангельського читання, Преосвященніший владика нагадав про життєвий шлях Святителя Спиридона Триміфунтського, про його любов до всіх та простоту життя. Його Преосвященство зазначив, що кротість, смирення, простота життя – це найнеобхідніші для спасіння риси, над якими повинен працювати в своєму житті кожен православний християнин. Саме ці риси роблять нас справжніми послідовниками Христа Розіп’ятого і Воскреслого.

По завершенні Божественної літургії відбувся хресний хід навколо храму. Преосвященніший владика передав всім поклін та привітання від Предстоятеля Української Православної Церкви.

В спілкуванні, яке відбулося між священнослужителями, було намічено етапи подальшої співпраці між Макарівським вікаріатством, комітетом з біоетики та етичних питань Священного Синоду Української Православної Церкви, які очолює Преосвященніший Іларій, та Патріаршим подвор’ям у Барі.

Переглянути всі фотографії події Ви можете за посиланням.