Церква в світі. Місіонерська проповідь


Вихованці секції боротьби відвідали храм (Макарів)


В дитячо-юнацькій спортивній школі смт Макарів на Київщині вже 27 років працює секція  боротьби, беззмінним тренером якої є Симоненко Василь Михайлович. Повернувшись з лав Збройних Сил СРСР, де пройшов школу гарту в десантних військах, свої знання та набуті систематичними  тренуваннями  вміння, вирішив передавати юнакам, бажаючим бути сильними і загартованими. А  отже й сам, всі роки підтримує належну форму, є взірцем для кожного в підході до системних фізичних навантажень.

З 1985 року в секції при вІйськово-патрІотичному клубі «Юний десантник» займались рукопашним боєм, а з 1995 року оволодівають карате до кіокушинкай. За роки роботи школу боротьби пройшли більше тисячі спортсменів. Серед них: Гребенюк Володимир, Мигрим Микола, Левченко Олександр, Олейнюк Людмила, Мулова Ганна, Савран Ігор, Милькевич Юрій, Ткачук Руслана, котрі своїм прикладом цілеспрямованості служили взірцем для інших та відповідно досягли гарних спортивних результатів.

Ось і цього навчального року, в кінці першого півріччя, на атестаційному зібранні у Пуще-Водиці успішно атестувалися на вищі кваліфікаційні учнівські ступені (кю) вже досвідчені Федюшко Володимир, Опатерний Олексій та юні, але наполегливі: Ковальов Павло, Крикун Антон, Ткачук Артем. Нині в секції 30 вихованців, (в кінці 80-х – на початку 90-х років  відвідували заняття до 120 учнів). Порівняльна арифметика тривожна, привід замислитись не тільки батькам…

Стає знаковим, коли пліч-о-пліч з юними у спортзалі займаються їх батьки. Вони та підприємці матеріально підтримують роботу секції. Тренер вдячний підприємцям: Герасименку Дмитру Миколайовичу, Євтушенко Юлії Василівні, Робенку Володимиру Васильовичу, Судаку Борису Олександровичу за матеріальну підтримку секції спортивної боротьби серед дітей і молоді.

На питання, що спонукає Василя Михайловича Симоненка, якому цього року сповниться 50, тренувати юних, він відповів: «Життя не уявляю без щоденних фізичних навантажень. А дивлячись на дітей і молодь, котрі легко сповзають на шлях байдужого ставлення до життя, маю внутрішню потребу залучати їх до спорту. Фізично міцні хлопці, любої миті готові захистити слабшого – це фактор, без якого не існує справжнього чоловіка».

Юні спортсмени отримують знання  та навики володіння зброєю, з цією метою щорічно відвідують приватний музей зброї  Дворнікова Ігоря Анатолійовича. Тут не тільки знайомляться з тим чи іншим видом зброї, але, до прикладу, вчаться розбирати та збирати  навчальний автомат Калашникова. Юнаки відвідують на території стадіону тир, у якому вчаться влучній стрільбі з пневматичної гвинтівки.

За  ініціативи начальника відділу соціальної роботи Макарівського районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Руслани Ткачук і  настоятеля Свято-Ірининської парафії села Березівка протоієрея Володимира Крикуна, тренер і юні спортсмени нещодавно відвідали в Макарові Свято-Іллінський храм, де зберігається частка мощів одного з перших святих на Русі, уродженця Макарова – Димитрія Ростовського.

Спортсменів люб’язно зустріли протоієрей Андрій Ярош з матушкою Руфіною. Отець Андрій розповів про храм і святині в ньому, прочитав молитви за здравіє кожного. Присутні поставили свічечки. настоятель побажав юним і дорослим завжди бути з Богом, подарував кожному на згадку іконки та книжку «Відродження Макарівської Церкви в ім’я святого пророка Божого Іллії. Минуле і сучасне». Відвідання храму стало знаковою подією для юних, адже виховання в їхніх душах християнських цінностей і віри – є  основою успішного навчання і фізичного гарту, формування у здоровому тілі здорового духу.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.