Церква в світі. Місіонерська проповідь


Клірики вікаріатства зустрілися з заступником губернатора


12 березня, у вівторок, з благословення вікарія Київської Митрополії Преосвященнішого Іларія, єпископа Макарівського, голови синодального комітету з біоетики та етичних питань Української Православної Церкви, керуючого Макарівським вікаріатством, клірики Макарівського вікаріатства голова комісії з благодійництва архімандрит Філарет (Єгоров) та духівник Фастівського благочиння протоієрей Валерій на прохання правління фонду "Милосердя та здоров'я" Київської обласної державної адміністрації зустрілися з заступником губернатора Київщини з гуманітарних питань Тетяною Леонідівною Подашевською.

Священнослужителі, звернувши увагу на соціальну роботу, яка проводиться на Київщині, наголосили, що дуже важливо поєднувати всі соціальні заходи з вихованням позитивної моральності наших громадян. Тетяна Подашевська підтвердила цей вкрай необхідний чинник. Було обговорено питання щодо подальшого функціонування дитячих установ Київщини, якими опікуються клірики Макарівського вікаріатства. Тетяна Леонідівна підкреслила, що при створенні дитячих будинків сімейного типу, обов'язково слід звертати увагу на те, до кого потрапляють дітки, обговорюючи моральний стан їх прийомних батьків-вихователів.

Клірики вікаріатства розповіли про духовно-соціальну роботу, яка відбувається в тих районах Київщини, де вони виконують свої послухи. Наприкінці зустрічі заступник губернатора подякувала священикам за труди на соціально-благодійній ниві, виразила надію на подальшу співпрацю, зокрема, йшлося про спільну роботу в центрах соціальної реабілітації наркозалежних, які створюються на Київщині.

12.03.2013 р.